Valdība plāno samazināt budžeta izdevumus par vairāk nekā 200 miljoniem latu. Iespējams, valsts pārvaldē būs jāsamazina strādājošo skaits, žurnālistus informēja finanšu ministrs Atis Slakteris (TP).
Valdība varētu samazināt šī gada budžeta izdevumus par 200 miljoniem latu, nevis par vairāk nekā 100 miljoniem latu. "Tas būs tas, kas tiks apstiprināts," sacīja Slakteris.

Viņš norādīja, ka viņu neapmierina pašlaik atsevišķu ministriju piedāvātais ietaupīšanas plāns un ministrijām tas būs jāpārstrādā. Slakteris uzsvēra, ka ministrijām būs jālemj par valsts pārvaldē strādājošo skaita samazināšanu (darbinieku atlaišanu) un atteikšanos no atsevišķām funkcijām.

"Labajos gados cilvēku skaits valsts pārvaldē nesamērīgi pieaudzis," sacīja ministrs, norādot, ka strādājošo skaits pārvaldē būs jāsamazina, jo daudzās nozarēs trūkstot darbinieku, turklāt valsts veic daudz lieko funkciju.

"Nešaubīgi Latvijai būs jāsamazina valsts pārvaldē strādājošo skaits," pauda finanšu ministrs..

Uz portāla "Delfi" jautājumu, vai budžeta samazinājums varētu būs 250 miljonu latu apmērā, ministrs atbildēja apstiprinoši, norādot gan, ka sarunas turpinās.

Konceptuālu lēmumu par šī gada budžeta grozījumiem un izdevumu samazināšanu valdība varētu pieņemt jau otrdien, bet galīgo lēmumu - 10.jūlija, kad grozījumu projekts arī tiks iesniegts Saeimā. Saeima otrajā galīgajā lasījumā grozījumu projektu varētu skatīt jau 18.jūlija. Tā iecerēja Slakteris, bet pašlaik nav zināms, vai viņam izdosies to panākt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!