Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nākamo trīs gadu laikā autobraucēju eksāmenus pieņems ar BMW un "Volkswagen" markas automašīnām, informēja CSDD.
Pirms trīs gadiem tika noslēgts līgums par jaunu, ar nepieciešamajām tehnoloģijām (dubultpedāļi, videokameras) aprīkotu "Toyota" un "Audi" markas automašīnu nomu uz trīs gadiem, t.i. automobiļu garantijas laiku.

2007. gadā, ņemot vērā eksāmenu skaita pieaugumu, tika rīkots papildus konkurss, kuram noslēdzoties tika uzsākta arī desmit VW markas automašīnu noma.

Beidzoties "Toyota" un "Audi" nomas līguma termiņam tika izsludināts jauns konkurss par eksāmenu automašīnu nomu. Konkursā piedalījās vairāki pretendenti, kas iesniedza piedāvājumus par VW, "Audi", "Mercedes Benz" un BMW markas automašīnām.

Par konkursa uzvarētāju kļuva BMW automobiļu pārstāvis, kā rezultātā tika nolemts uz trīs gadiem nomāt 48 šīs markas automobiļus. Galvenais vērtēšanas kritērijs, pēc kā noteica konkursa uzvarētāju, bija piedāvājuma cena, tādēļ uzvarēja piedāvājums ar zemāko cenu. Bez tam, balstoties uz iepriekšējo pieredzi, konkursā tika noteiktas arī augstas kvalitātes un izturības prasības, jo iepriekš salīdzinoši smagajos, ar eksāmenu pieņemšanu saistītajos ekspluatācijas apstākļos "Audi" markas automašīnām bija daudz mazāk bojājumu un tehnisku defektu nekā "Toyota" automašīnām.

Jaunais nomas līgums būs spēkā turpmākos trīs gadus, un līdz ar to eksāmeni tiks pieņemti ar BMW un VW markas automobiļiem.

CSDD norāda, ka eksāmenu pieņemšana ar pašu rīcībā esošiem automobiļiem ir paaugstinājusi šī pakalpojuma sniegšanas kvalitāti. CSDD standarti nosaka, ka jāsniedz iespēja klientiem praktisko pārbaudījumu kārtot vienādos apstākļos, eksāmena laikā jāpārbauda topošā vadītāja spējas iekļauties satiksmes plūsmā un pārliecinoši vadīt transportlīdzekli, nekavējot pārējos vadītājus, kas ir būtiski šodienas intensīvās satiksmes apstākļos, kā arī jānodrošina, lai eksāmena vērtējums atbilstu patiesajai situācijai.

Pārbaudījuma filmēšana ļauj izvairīties no strīdus situācijām, ja, piemēram, kādai no pusēm radušās pretenzijas par eksāmena rezultātu. Ar videomateriāla palīdzību tiek maksimāli samazinātas arī korupcijas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!