Augusta nogalē Ceraukstē notikusī slepkavība, kurā tēvs nogalināja savu 11 gadus veco meitu, rosina pārdomāt, vai nebūtu jāatjauno nāvessods, ceturtdien intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" atzina tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (TB/LNNK).

"Šādi gadījumi kopumā rosina domāt par nāvessoda atjaunošanu," intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica Bērziņš, gan piebilstot, ka līdz ar iestāju Eiropas Savienībā Latvija ir uzņēmusies saistības neatjaunot nāvessodu. Tādējādi, Bērziņš piebilda, ka vajadzētu arī pārdomāt, vai nevajadzētu ieviest mūža ieslodzījumu bez iespējām uz atbrīvošanu. "Šādiem cilvēkiem, manuprāt, vietas sabiedrībā nav," sacīja ministrs.

Jau vēstīts, ka augusta nogalē kāds vīrietis nogalināja savu 11 gadus veco meitu. Pēc tam tēvs vairākas dienas slēpās no policijas, līdz pagājušās nedēļas nogalē likumsargi viņu apcietināja. Patlaban viņš atrodas apcietinājumā un viņam ir nozīmēta psihiatriskā pārbaude. Policija šobrīd meklē arī meitenes māti, par kuru ir saņemta pretrunīga informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!