Pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēti vairāki gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras apkopotie dati.
1.septembris ar diennakts vidējo gaisa temperatūru plus 9,9 grādi pēc Celsija skalas bija gaisa temperatūras novērojumu vēsturē viens no visaukstākajiem 1.septembriem. Rudens pirmajā dienā gandrīz tikpat auksts laiks kā šogad ir bijis arī 2007., kā arī 1998. un 1972.gadā.

Šī gada 1.septembrī diennakts minimālā gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā bija tikai no 0 līdz plus 4 grādiem, daudzviet tik zema temperatūra 1.septembrī tika reģistrēta pirmoreiz. Zāles virskārtā bija salnas ar minimālo temperatūru līdz mīnus 3 grādiem.

Turpretī svētdiena, 7.septembris, ar diennakts vidējo gaisa temperatūru plus 19,7 grādi bija gaisa temperatūras novērojumu vēsturē vissiltākais 7.septembris Latvijā. Centrālās un Austrumlatvijas dienvidu daļā dienā gaiss sakarsa no plus 28 līdz plus 30 grādiem, visaugstāko gaisa temperatūru - plus 30,1 grādu - sasniedzot Daugavpilī. Latgalē, kā arī Skrīveros, Zosēnos, Gulbenē un Bauskā tika uzstādīti jauni diennakts maksimālo gaisa temperatūru 7.septembrī rekordi.

Nedēļas gaitā nelija tikai 1.septembrī. No pārējām dienām visbagātākais nokrišņu daudzums pār Latviju nolija 4.septembrī - Gulbenē, kā arī daudzviet Kurzemē šīs diennakts nokrišņu daudzums pārsniedza pusi no visas dekādes nokrišņu normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!