Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) nav kompetents nedz pensiju, nedz budžeta jautājumos, kas šobrīd ir viena no lielākajām aktualitātēm Latvijas sabiedriski politiskajā dzīvē, trešdien publicētajā intervijā "Latvijas Avīzē" sacījis "Sabiedrība Citai Politikai" vadītājs Gatis Kokins.

Vaicāts, kā vērtēt, ka budžeta jautājumos valdības viedokli gandrīz vienmēr pauž tikai tās vadītājs Ivars Godmanis (LPP/LC) Kokins atbildējis: "Es domāju, ka finanšu ministrs Atis Slakteris nav kompetents ne pensiju, ne budžeta jautājumos. Kad bija diskusijas par pensiju referendumu, bija vairākas televīzijas diskusijas, kurās vajadzēja piedalīties Slaktera kungam. Taču viņa vietā uz diskusiju gāja premjera padomnieks Pēteris Leiškalns. Arī budžeta jautājumos Godmanis neapšaubāmi ir kompetentāks par Slakteri," laikrakstam sacījis Kokins, kurš ir ekonomists.

Tieši budžeta jautājumi ir vieni no aktuālākajiem pēdējo nedēļu laikā. Valdības piedāvājums iesaldēt algas ir sadusmojis arodbiedrības, kas savu prasību nepildīšanas gadījumā draud rīkot plašas protesta akcijas. Toties valdība akcentē, ka šobrīd budžetā nav līdzekļu algu palielināšanai, turklāt jau tagad tā deficīts ir 1,85%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!