Novembra beigās gaidāms sals līdz mīnus 9 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) sinoptiķi.
Pirmajā dekādē teritorijas laika apstākļus noteiks galvenokārt anticikloni. Nokrišņu būs maz, bet dekādes vidū austrumu rajonos gaidāms neliels lietus, arī slapjš sniegs. Dažās naktīs un no rīta veidosies migla. Gaisa temperatūra dekādes sākumā naktī gaidāma no plus 1 līdz plus 6 grādiem, austrumu rajonos līdz mīnus 2 grādiem, dienā no plus 4 līdz plus 8 grādiem, bet dekādes beigās tā pazemināsies un naktī būs līdz mīnus 2, plus 3 grādiem, dienā no 0 līdz plus 5 grādiem.

Otrajā dekādē gaidāms lielākoties mākoņains un vējains laiks ar nokrišņiem - galvenokārt lietus un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, dienā no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem, dekādēs otrajā pusē ar ziemeļrietumu vēju ieplūdīs auksts gaiss un gaisa temperatūra pazemināsies un naktī būs no 0 līdz mīnus 5 grādiem, savukārt dienā no mīnus 1 līdz plus 4 grādiem.

Trešajā dekādē gaidāms auksts laiks, nedaudz snigs. Gaisa temperatūra naktī no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, dienā no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, savukārt dekādes beigās gaisa temperatūra nakts stundās noslīdēs no mīnus 4 līdz mīnus 9 grādiem.

Novembrī gaisa temperatūras norma ir no mīnus 0,1 grāda līdz mīnus 0,6 grādiem pēc Celsija skalas austrumu rajonos un no plus 3,2 grādiem līdz plus 3,5 grādiem Baltijas jūras piekrastē. Teritorijas lielākajā daļā nokrišņu daudzums būs tuvu normai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!