Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata par amorālu kultūras ministres Helēnas Demakovas (TP), kā arī aģentūras "Jaunie trīs Brāļi" rīcību, gada nogalē noslēdzot sešu miljonu latu vērtu līgumu par Rīgas koncertzāles projektēšanu.
"Šāda rīcība noteikti ir amorāla un grauj uzticību valdības [ekonomikas stabilizācijas] plānam," žurnālistiem sacīja Zatlers.

Viņš norādīja, ka premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) viņam trešdien tikšanas laikā pauda gatavību izvērtēt šo amatpersonu rīcību. Pats Zatlers gan izvairīgi atbildēja uz jautājumu, vai viņaprāt, Demakovai būtu jāatkāpjas. "Katrs pats personīgi pieņem šādu lēmumu," sacīja Zatlers.

Savukārt premjers Godmanis joprojām atturējās vērtēt Demakovas rīcības, atgādinot, ka viņas slimības dēļ vēl aizvien nav ar viņu ticies.

Jau vēstīts, ka pirmdien Godmanis pauda nelabvēlīgu attieksmi pret Rīgas koncertzāles celtniecību pašreizējos ekonomiskajos apstākļos. Viņš norādīja, ka pastāv šaubas, vai šāda nauda atradīsies 2010. un 2011. gadā un arī tagad nepieciešamās naudas nav. 30. decembrī noslēgtais līgums bija sešu miljonu latu vērtībā. Līguma īstenošana tika atlikta.

Pēc notikušā ministre Demakova (TP) paziņoja, ka varētu pamest savu amatu veselības stāvokļa dēļ, jo viņai konstatēta locītavas kaula saslimšana. Lēmumu par aiziešanu no aktīvās politikas ministre pieņems janvāra beigās, pēc nākamajās trīs nedēļās paredzētajām konsultācijām ar ārstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!