Otrdien notikušie nemieri Vecrīgā liecina, ka Latvija pārkāpusi to sarkano līniju, kas nošķīra valsti no masu vardarbības, masveidīgiem īpašumu aizskārumiem un fiziskiem uzbrukumiem policijai, tādu secinājumu par notikušo izdarījis iekšlietu ministrs Mareks Segliņš.

imageFoto galerija



"Diemžēl pēc šī gada 13.janvāra situācija Latvijā vairs nekad nebūs tāda, kāda tā bija," žurnālistiem sacīja Segliņš.

Ministrs ļoti atzinīgi vērtēja policijas darbu nekārtību laikā. "Vērtēju policijas rīcību kā profesionālu, kā samērīgu," skaidroja Segliņš, piebilstot, ka likumsargi bijuši ļoti vīrišķīgi un ieturēti. "Policijas rīcība bijusi samērīga, jo, kā zināms, Vecrīgā bija arī gados vecāki cilvēki, bērni un pensionāri," pauda ministrs.

Segliņš atzina, ka policijas rīcībā esošais ūdensmetējs un citas speciālās tehnikas arsenāls netika izmantots, jo tas būtu raidījis vairāk upurus - tādā gadījumā pūlis bēgtu no Vecrīgas un upuri būtu neizbēgami.

Vienlaikus Segliņš veltīja asus vārdus demonstrācijas rīkotājiem - opozīcijas partijai "Sabiedrība Citai politikai". Viņš par gļēvu atzina SCP līdera Arta Pabrika rīcību, kurš pameta Vecrīgu grautiņa laikā. "Ar Pabriku netaisos vairs dzīvē ne runāt, ne sveicināties," sacīja ministrs.

Kritika bija veltīta arī policijas arodbiedrības līderim Agrim Sūnam, kurš iepriekš esot aicinājis nesūtīt lielus spēkus uz Vecrīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!