Pēc Tautas partijas piektdienas paziņojuma, ka Saeimai pašai ir sevi jāatlaiž, ir acīmredzami, ka valdošajai koalīcijai nav un nekad nav bijis nekāda plāna valsts izvešanai no krīzes, uzskata "Sabiedrība citai politikai" (SCP).
SCP aicina Valsts prezidentu Valdi Zatleru tikties un saskaņot vienotu viedokli ar opozīcijas partijām, lai izjauktu valdošās koalīcijas plānu, kā noturēties pie varas.

"Ir pierādījies tas, par ko SCP ir runājusi visu 2008. gadu, ka valdošā koalīcija - Tautas partija, Zaļo un zemnieku savienība, Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš" un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - ir strādājusi tikai savu un savu saimnieku interešu labā un ne mirkli nav domājuši par valsts attīstību," uzsver SCP līdzpriekšsēdētāja Karina Korna.

SCP līdzpriekšsēdētājs Artis Pabriks ir pārliecināts, ka Tautas partijas paziņojums par Saeimas atlaišanu ir kārtējais pierādījums valdošās koalīcijas galējam cinismam un nepārtrauktiem meliem.

"Arvien saprotamāka ir Tautas partijas un valdošās koalīcijas histērija - slepenība izrīkojoties ar starptautisko aizdevēju naudu, tumši darījumi banku sektorā un daudzmiljonu līgumi gada pēdējās dienās. Un tagad šie cilvēki vēl ir gatavi nopelnīt uz savas valsts drupām," nobažījies ir SCP līdzpriekšsēdētājs Aigars Štokenbergs.

SCP aicina visus Latvijas patriotus, politiskās partijas, nevalstiskās organizācijas un iedzīvotājus, kuriem rūp valsts liktenis, īpaši sekot līdzi situācijas attīstībai un darīt visu, lai bankrotējusī vēsturē aizejošā koalīcija savos pēdējos mēnešos nespētu nodarīt vēl lielāku kaitējumu Latvijas valstij, izsaimniekojot starptautisko aizdevēju naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!