Trešdien gaidāmajā Saeimas uzticības balsojumā valdībai Tautas partijas (TP) frakcija atbalstīs pašreizējo Ivara Godmaņa (LLP/LC) valdību, tā pirmdien pēc TP valdes sēdes žurnālistiem sacīja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, gan piebilstot, ka TP joprojām uzskata, ka nepieciešama jauna valdība.

Segliņš žurnālistiem pirmdien pēc TP valdes sacīja, ka jaunās valdības izveidē TP partneri var būt ik viena Saeimā pārstāvētā frakcija, izņemot apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"(PCTVL). "Ir jārunā ar "Jauno laiku"(JL) un "Saskaņas centru" (SC), vai viņi ir gatavi nākt jaunā, citā valdībā," pirmdien LTV raidījumā "100.pants" sacīja Segliņš.

"Šobrīd būtu nepiedodami vieglprātīgi nogāzt valdību un pēc tam domāt, kurš būs premjers," LTV sacīja Segliņš, norādot, ka valdības vadības groži jānodod jau gatavai nākamajai valdībai.

Segliņš sacīja, ka "Latviju nedrīkst ne brīdi atstāt bez valdības", tāpēc arī TP nostāja trešdien Saeimā būs pozitīva Godmaņa valdībai. Savukārt vaicāts, vai Godmanis varētu vadīt nākamo valdību, viņs atbildēja, ka "tam jautājumam šobrīd nav vietas".

Līdzīgi viņš komentēja to, vai ir iespējamas personāla izmaiņas nākamjā valdībā.

Segliņš LTV arī norādīja, ka Godmanim tuvākajā laikā jāizpilda divi uzdevumi - jāveic Ministru kabineta reorganizācija, par ko tiek runāts jau divus gadus, bet "darbs nekust", kā arī kopīgi ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi (ZZS) jāatrisina zemnieku problēmas.

Jau vēstīts, ka piektdien TP priekšsēdētājs paziņoja, ka Godmaņa valdība ir rīcībnespējīga. TP bija sašutuši par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rīcību, izvirzot ultimatīvas prasības par lauksaimnieku prasību izpildi, pretējā gadījumā ZZS atsaukšot savus ministrus no Ministru kabineta. Pirmdien ZZS vairs šādas ultimatīvas prasības neuzturēja, norādot vien, ka par tupmāko rīcību lems otrdien. Savukārt trešdien Saeima izskatīs opozīcijas partiju rosināto jautājumu par neuzticības izteikšanu Godmaņa valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!