Ekonomiskās krīzes un tai sekojošā taupības budžeta apstākļos Latvijas lielākās augstskolas – Latvijas Universitātes (LU) – šī gada budžets ir sarucis par 26,4%, tādēļ ir paredzama studiju programmu apvienošana un dažādu struktūrvienību optimizācija, portālu "Delfi" informē LU.

LU rektors Mārcis Auziņš norādījis, ka mācību iestādes budžets sākotnēji plānotā 19 miljonu latu lielā budžeta vietā palikuši vien 14,4 miljoni latu. Turklāt tā kā, atbilstoši Ministru kabineta prasībai 10% ir jāatvēl rezervei, tad LU rīcībā šobrīd ir 12,9 miljoni latu.

Auziņš gan vienlaikus izteicis cerību, ka LU mācību līmenis tomēr paliks līdzšinējais. Kā vienu no iespējām budžeta konsolidācijai, Auziņš redz optimizēt vai mainīt tās struktūrvienības, kur situācija ir vissmagākā. Tāpat ir pieļauts, ka varētu apvienot līdzīga satura kursus, tādējādi tos lasot lielākām studentu auditorijām.

Tāpat nav skaidrības par finansējumu studentu stipendijām un transporta kompensācijām.

Jau vēstīts, ka taupības budžeta apstākļos LU, kā arī daudzas citas mācību iestādes ir bijušas spiestas samazināt savu budžetu, palielināt uzturēšanās samaksu dienesta viesnīcā, samazināt pasniedzēju algas utt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!