Nākamās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras (LVĢMA) sinoptiķi.

Šodien laika apstākļus Latvijā noteiks ciklona dienvidu mala, līdz ar to vietām snigs. Turpmāk virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena atzars no Krievijas, mākoņi pamazām izklīdīs un būs pārsvarā sauss, bet Latvijas rietumos Skandināvijas ciklona ietekmē tuvākajās divās dienās vēl gaidāms neliels sniegs un arī neliels putenis.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas naktī no svētdienas uz pirmdienu rietumos nedaudz pastiprināsies, nākamās nedēļas otrajā pusē vējš iegriezīsies no dienvidiem, dienvidrietumiem.

Gaisa temperatūra nākamās nedēļas sākumā naktī austrumos pazemināsies līdz mīnus 11 grādiem pēc Celsija skalas, mīnus 16 grādiem, bet rietumos būs siltāks - no mīnus 5 grādiem līdz mīnus 10 grādiem, savukārt dienā būs no mīnus 1 līdz mīnus 2 grādiem Kurzemes piekrastē, bet austrumu rajonos no mīnus 5 grādiem līdz mīnus 7 grādiem.

Nedēļās beigās ar dienvidrietumu vējiem ieplūdīs siltāks gaiss un gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā pakāpeniski paaugstināsies. Naktī tā gaidāma no mīnus 1 grāda līdz mīnus 6 grādiem. Dienā jūras piekrastē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 3 grādiem, bet austrumu rajonos tā gaidāma līdz mīnus 2 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!