Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja trešdien noraidīja lēmuma projektu, kas paredz Rīgas kultūras aģentūras reorganizāciju, informēja Rīgas domes Sabiedrisko atteicību nodaļā.
Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas priekšsēdētāja Helmī Stalte (TB/LNNK) pēc sēdes sacīja, ka "šis ir bezprecedenta gadījums vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, atsevišķi Kultūras komitejas locekļi paši iniciē reorganizēšanu, ko principā var uzskatīt par nepārprotamiem un pirmreizējiem centieniem iznīcināt kultūru, bet patiesībā vien imitē ietaupīšanas jēdzienu. Otrkārt, deputāts Dainis Kalns ziņojot par savu priekšlikumu, izrāda klaju nekompetenci izskatāmā jautājuma būtībā un operē ar katrreiz atšķirīgu informāciju, turklāt diskusiju laikā deputāts apgalvo, ka nemaz neesot lēmumprojekta iesniedzējs, lai gan viņa paraksts rotā iesniegto lēmuma projektu. Visbeidzot, kad ir jābalso, Kalna kungs nepiedalās balsojumā, sakot, ka tas ir "farss". Atliek vien piekrist deputātam Kalnam, šī jautājuma izskatīšana izvērtās par totālu farsu."

Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle papildinot uzsvēra, ka reorganizācija izmaksāšot dārgāk kā aģentūras uzturēšana.

Vairākkārt tika uzsvērts, ka kultūras aģentūra, lai arī tā nav tiešā komitejas pakļautībā, sniegusi informāciju par savu darbu un divu gadu laikā kopš tās izveidošanas ir strādājusi ar maksimālu atdevi.

Priekšlikumu par aģentūras reorganizāciju iesniedza deputāts Dainis Kalns (JL) un Maija Stefane (PS), kas uz sēdi nebija ieradusies.

Priekšlikums trīs deputātiem atturoties, pieciem balsojot "pret" un diviem nepiedaloties balsojumā, tika noraidīts. Galīgo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!