Tautas partija (TP) valde trešdien nolēmusi kultūras ministra amatam virzīt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķerstra direktoru Intu Dālderi, jo uzskata viņu par spēcīgu profesionāli, kas spētu veiksmīgi vadīt Kultūras ministriju (KM), žurnālistus informēja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.
Segliņš norādīja, ka TP augsti vērtē Dāldera paveikto līdzšinējā amatā un uzskata viņu par piemērotu kandidātu kultūras nozares administrēšanai.

Pats Dālderis žurnālistiem sacīja, ka nespēj kā pilsonis būt vienaldzīgs pret to, kas notiek valstī. "Tas ir mans pilsoņa pienākums piedalīties šajā procesā," teica Dālderis.

Līdz šim bezpartejiskais Dālderis trešdien uzrakstījis iesniegumu par iestāšanos TP. Viņš žurnālistiem atzina, ka politiskā loģika prasa to, ka augstus amatus jāieņem partijā esošiem cilvēkiem.

Dālderis sacīja, ka tēriņu samazināšanas ietvaros centīsies panākt, lai paši izcilākie mūziķi līdzekļu "apcirpšanu" neizjustu pārāk sāpīgi. Tāpat ministra kandidāts uzskata, ka par spīti krīzei, ir jāturpina Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvniecība, bet akustiskās koncertzāles projekta īstenošanai šobrīd nav īstais brīdis. Savukārt runājot par Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecību, Dālderis norādīja, ka tur ir cita situācija, jo tas tiek celts, ievērojot publiskās un privātās partnerības principu.

Dālderis pabeidzis Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolu un absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, strādājis par mūziķi Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, Latvijas Nacionālās operas orķestrī, Liepājas simfoniskajā orķestrī. No 2005. līdz 2006.gada ieņēmmis Latvijas Nacionālās operas orķestra direktora amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!