Otrdien valdība nolēma likvidēt īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu kā atsevišķu institūciju, pakļaujot to Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram, liecina valdības mājaslapā pieejamā informācija.

Valdība uzdevusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram sagatavot nepieciešamos likumu grozījumus, lai reorganizētu sekretariātu, pievienojot to savai ministrijai.

"Sekretariāta pievienošana Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai ir loģisks solis, lai veicinātu koordinētu valsts un pašvaldību elektronisko pakalpojumu ieviešanu. Ministrija ir atbildīga par valsts attīstības plānošanas dokumentu izstrādi, kur viens no būtiskiem jautājumiem ir mūsdienu tehnoloģiju sniegto iespēju prasmīga izmantošana valsts izaugsmes sekmēšanai," atzīst ministrs Edgars Zalāns.

Īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās, kura pakļautībā atradās sekretariāts, valdības sastāvā darbojās kopš 2005.gada.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta galvenās funkcijas ir valsts politikas izstrāde un īstenošana elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju jomā, kā arī valsts un pašvaldību elektronisko pakalpojumu ieviešanas un attīstības veicināšana.

12. martā apstiprinātās Valda Dombrovska (JL) valdības sastāvā netika iekļauts īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās, līdz ar to bija nepieciešams likvidēt šim ministram pakļauto tiešo pārvaldes iestādi, proti, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu, teikts lēmuma paskaidrojuma rakstā.

Šis valdības lēmums nekādi neietekmē valsts budžetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!