Sestdien Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē notiekošajā partiju apvienības "Libertas Latvija" kongresā, tās valdes priekšsēdētājs Guntars Krasts kritizēja varas partijas, kuru neprofesionālo lēmumu dēļ Latvija tik sāpīgi izjūt krīzes sekas.
Lai gan Krasts aptuveni pirms gada izstājās no "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kas pēdējos gadus vienmēr ir bijusi varas partija, sestdien, "Libertas Latvija" kongresā, viņš akcentēja varas partiju kļūdas, kas pieļautas pēdējos gados.

Kā vienu no galvenajām kļūdām viņš minēja to, ka nebija izveidota rezerve valsts budžetā, ka pasākumi eksporta veicināšanai bija pārāk vāji, netika pietiekami atbalstītas inovācijas u.c.

Sagatavotajā partiju apvienības priekšvēlēšanu programmā Eiropas parlamenta vēlēšanām, tiek solīta Eiropas tirgus tālāka liberalizācija un birokrātisko šķēršļu likvidēšana uzņēmējdarbībai.

Tiek solīts panākt, lai Eiropas Savienības (ES) politiķi būtu personīgi atbildīgi vēlētāju priekšā, tek solīts samazināt ES institūciju izdevumus un iesaistīt sabiedrību svarīgu lēmumu pieņemšanā.

Partiju apvienība sola neļaut latviešu valodas vērtības pazemināšanu, sola sargāt kristīgās vērtības un tradicionālo ģimeni kā piemērotāko formu bērnu audzināšanai.

Politiķi sola rosināt ES kopējās lauksaimniecības politikas izmaiņas, novēršot nevienlīdzīgo subsīdiju sadali starp jauno un veco ES dalībvalstu lauksaimniekiem.

Savukārt partiju apvienības programmā, kuru plānots paplašināt, tiek solīts samazināt iedzīvotāju ienākumu nodokli cilvēkiem ar zemiem ienākumiem un paaugstināt - cilvēkiem ar augstiem ienākumiem. Tiek solīts samazināt uzņēmumu ienākumu nodokli mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, atcelt paaugstinātās pievienotā vērtības nodokļa likmes nozarēs, kas sniedz pakalpojumus eksportam.

"Libertas Latvija" Eiropas Parlamenta vēlēšanu saraksta galvgalī izvirzīts Krasts.

Partija "Mūsu zeme", Sociālā taisnīguma partija un Pensionāru un senioru partija izveidojušas apvienību "Libertas Latvija", lai kandidētu Eiropas Parlamenta (EP) un pašvaldību vēlēšanās.

Par partiju apvienības galvenajiem mērķiem izvirzīta atbildība, ar to saprotot gan vēlētāju atbildību, gan arī politiķu atbildību sabiedrības priekšā, demokrātija un drošība, kas attiecas gan uz valsts ekonomisko drošību, gan drošību tiesību jomā, kā arī Latvijas un Eiropas Savienības ārējo drošību.

Apvienība "Libertas Latvija" ir arī Eiropas partiju apvienības "Libertas Europe" biedre.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!