Pirmajā e-talonu ieviešanas dienā tehnisku iemeslu dēļ nestrādā viens no jaunajiem biļešu veidiem – dzeltenās viedkartes 5, 10 vai 20 braucieniem. Ja pasažieri ir iegādājušies šādas viedkartes, bet karšu nolasītāji tās nepieņem, iedzīvotāji trešdien netiks sodīti par braukšanu bez biļetes, portālu “Delfi” informēja “Rīgas satiksmē” (RS).
Kā informē uzņēmumā, pārējās jaunās norēķinu kartes, tostar dzeltenā viedkarte 24 stundām, 3 dienām un 5 dienām, darbojoties.

Tehniskās problēmas plānots novērst līdz ceturtdienai. Problēmas radušās, jo šīs kartes bija pieejamas tirdzniecībā pirms 1. aprīļa. Tā kā sabiedriskajā transportā karšu nolasītāji bija uzstādīti tā, lai līdz 1. aprīlim tie nenoskaitītu naudu no šīm kartēm, tad trešdien radušās nelielas problēmas, skaidroja uzņēmumā.

RS uzsver, ka par braukšanu ar šīm dzeltenajām viedkartēm nauda iedzīvotājiem nenoskaitīsies, arī kontrole ļaus iedzīvotājiem turpināt ceļu, nepērkot papildu biļetes. Taču tas būs spēkā tikai trešdien, jo līdz ceturtdienai tehniskās problēmas ir iecerēts novērst.

RS atvainojas tiem klientiem, kuriem šī kļūme sagādājusi neērtībās.

Jau vēstīts, ka no trešdienas Rīgas sabiedriskajā transportā par braucieniem var sākt norēķināties, izmantojot jauno elektronisko norēķina sistēmu jeb e-talonus, vienlaikus saglabājot arī „veco" norēķina kārtību ar papīra biļetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!