Ceturtdien interneta video vietne "YouTube.com" bloķējusi pieeju mūzikas videomateriāliem Latvijas lietotājiem, novēroja portāls "Delfi".

Nav pieejami materiāli oficiālo mūzikas video sadaļā.

AKKA/LAA pārstāve Agnese Kārše, komentējot informāciju par to, ka Latvijas iedzīvotājiem ir bloķēta pieeja daļai "YouTube" videomateriālu, uzsvērusi, ka AKKA/LAA nav izteikusi "YouTube" ierosinājumu bloķēt Latvijas iedzīvotājiem pieeju video portālam un par bloķēšanas iemesliem būtu jāinteresējas "YouTube" īpašniekiem.

Iepriekš "YouTube" bloķējusi pieeju saviem materiāliem Vācijas un Lielbritānijas lietotājiem tādēļ, ka nav spējusi panākt vienošanos ar vietējām autortiesību organizācijām, kuras, pēc "YouTube" domām, pieprasījušas nesaprātīgi augstus atskaitījumus par ar autortiesībām aizsargātu materiālu atrašanos "YouTube".

Arī Latvijas autortiesību aģentūra AKKA/LAA mēģinājusi iekasēt naudu par no "YouTube" pārpublicētiem materiāliem no Latvijas interneta vietņu īpašniekiem, kā arī uzsākusi sarunas ar "YouTube" pārstāvjiem par šīs vietnes darbības Latvijā licencēšanu. Lai gan oficiāli "YouTube" nav sniegusi paziņojumu par pieejas bloķēšanas iemesliem, iespējams, tas noticis tādēļ, ka no "YouTube" prasīta pārāk augsta maksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!