Lai arī dažās vietās lielā talka jau ir beigusies, cilvēki vietām joprojām turpina pievienoties talkai, informēja Lielās talkas organizatore Vita Jaunzeme. Visticamāk, talkā piedalījušies vairāk par prognozētajiem 100 000 cilvēku.

imageFoto galerija

Daudzviet beigušies talkai sagādātie atkritumu maisi, un koordinatori paši pirkuši maisus, lai talka turpinātos.

Lielākās talkas šodien notikušas Jelgavā, kur pirms pusdienas laika piedalījušies ap 1 700 cilvēku, bet Mežaparkā bijuši 700 talcinieku. Pie Alūksnes snidzis slapjš sniegs, tomēr cilvēki piedalījušies talkā, līdz krusas dēļ to tomēr pārtraukuši un pārcēluši uz citu dienu.

Daži krievu tautības cilvēki bijuši aizvainoti, ka informācija talkas mājas lapā nav ievietota arī krievu valodā, tāpēc savus pārmetumus telefoniski veltījuši Jaunzemei. Talkas organizētāja zvanītājiem atzina, ka šī ir organizatoru pieļauta kļūda, kā rezultātā daļa šo cilvēku teikuši - ja pret mums attiecas tik cilvēcīgi, tad mēs ejam talkot.

Lielajā talkā piedalījušies vairāk par 100 000 cilvēku, prognozēja talkas organizatore un informēja, ka pašvaldības ir bijušas pārsteigtas par cilvēku atsaucību. Talkā piedalās visu vecumu cilvēki, sākot no maziem bērniem līdz pensionāriem, kā arī ļoti daudz jauniešu un ģimeņu. Vidēji vienā talkas norises vietā piedalās no 50 līdz 200 dalībniekiem

"Rīkosim talkas desmit gadus, līdz tajās piedalīsies visi Latvijas iedzīvotāji un nebūs, kas met atkritumus. Tad taisīsim pļaušanas talkas, lai tiktu no kūlas dedzinātājiem vaļā," nākotnes plānus ieskicēja Jaunzeme, atzīstot, ka ir ļoti laimīga par šīsdienas talku.

"Nekur Latvijā nesolīja sauli, tomēr lielākajā Latvijas daļā ir labs laiks," sacīja organizatore, "mēs esam augšā saklausīti."

Šodien jau otro reizi visā Latvijā norisinās Lielā talka, kuras laikā plānots sakopt apkārtni visos Latvijas rajonos.

Lielās talkas rīkošanai kopumā atsaukušies 798 koordinatori, tostarp 369 pašvaldības, 265 skolas, 12 augstskolas un vairāk nekā 100 organizācijas, valsts iestādes un uzņēmumi. Daudz talcinieku un domu biedru grupu arī plāno individuālus pasākumus, sakopjot privātās vai pašvaldību nenozīmētās teritorijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!