Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) 1. maijā Esplanādē pie Raiņa pieminekļa rīkos mītiņu, kura laikā ikviens tiks aicināts parakstīties par sociāldemokrātu izvirzītām prasībām, kas pēc tam tiks nodotas Saeimas deputātiem, ministriem un Valsts prezidentam, portālu “Delfi” informēja LSDSP.
Sapulces sākums plānots 11:30. Valsts augtākajām amatpersonām tiks prasīts nepieļaut maksas izglītības un medicīnas ieviešanu Latvijā, saglabāt jau valsts iedzīvotāju sociālās garantijas, ieviest progresīvo nodokļu un nodevu sistēmu un samazināt nodokļu slogu vidusslānim un trūcīgajiem. Tāpat sociāldemokrāti rosinās nekavējoties ar nodokļiem aplikt dividendes, kā arī spekulatīvus darījumus, samazināt pievienotās vērtības nodokļa likmi pirmās nepieciešamības precēm un pakalpojumiem, pārtraukt valsts budžeta līdzekļu izdalīšanu pēc politisko partiju piederības principiem, kā arī radikāli samazināt valsts iestāžu un ierēdņu skaitu tajās. Visbeidzot, izteikto aicinājumu vidū būs arī virknes maznozīmīgu funkciju nodošana privātajam sektoram, nevajadzīgu valsts iestāžu likvidēšana un finansējuma izglītībā, drošībā un veselības aprūpē nodrošināšana un darba vietu radīšana.

“Iedzīvotāji aicināti uz pasākumu ņemt līdzi vecus, novalkātus un nevajadzīgus apavus, ar kuriem sapulces norises laikā būs iespēja demonstrēt savu attiekami pret politiskās elites rīcību,” teikts LSDSP paziņojumā.

Sociāldemokrāti nav valdības koalīcijā, tomēr LSDSP ir ietekmīgas Rīgas pašvaldības koalīcijā un tai pieder viens no Rīgas vicemēra posteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!