Pirmo reizi pēdējo mēnešu laikā Latvijas iedzīvotāji kļuvuši nedaudz optimistiskāki un valsts attīstības prognozes vairs nevērtē tik ļoti kritiski, 15 % aptaujāto uzskata, ka pēc gada situācija būs nedaudz uzlabojusies, liecina jaunākais „DnB Nord Latvijas barometra” pētījums.
Pētījuma rezultāti liecina, ka 26 % iedzīvotāju uzskata - Latvijas ekonomiskais stāvoklis pašlaik nemainās, un tas ir par desmit procentu punktiem vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Savukārt no 81 % līdz 68 % samazinājies to respondentu skaits, kuri domā, ka situācija valstī joprojām pasliktinās.

Vērtējot valdības darbu, iedzīvotāji bijuši salīdzinoši piesardzīgi, jo par desmit procentu punktiem līdz 12 % palielinājies to cilvēku skaits, kuri uz šo jautājumu nespēja sniegt atbildi. Savukārt no 59 % līdz 43 % samazinājies to Latvijas iedzīvotāju skaits, kuri ir pilnībā neapmierināti ar valdības darbu.

Savukārt jautājumā par to, kurā jomā daba ņēmējiem pašreiz vislabāk strādāt, izrādījies, ka vēl arvien visvairāk (35 % aptaujāto) uzskata, ka šāds darbs meklējams valsts iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!