Līdz ar salīdzinoši neseno valdības maiņu un tai sekojošo ministru portfeļu pārdali, jaunieceltie ministri ir izvirzījuši arī savu partiju pārstāvjus Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs.
Ventspilī no valdes locekļa amata atcelts Aleksandrs Vasiļjevs un viņa vietā satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) iecēlis sava biroja vadītāju Emīlu Jakrinu. Savukārt Gerharda kā ekonomikas ministra ieceltā pārstāvja Jakrina vietā, turpmāk Ventspils brīvostas valdē būs jaunieceltā ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) pārstāvis Antons Vjaters.

Toties Rīgas brīvostā – amatu zaudējis bijušā satiksmes ministra Ainara Šlesera (LPP/LC) pārstāvis Dainis Liepiņš, kura vietu ieņēmis cits Gerharda pārstāvis, bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Visbeidzot, jaunais ekonomikas ministrs Artis Kampars (“Jaunais Laiks”) no Rīgas brīvostas valdes locekļa amata atcēlis sava priekšteča, jau minētā Gerharda pārstāvi Straumi, viņa vietā deleģējot savu aizbilstamo un partijas biedru, Rīgas domnieku Olafu Pulku.

Likums par ostām nosaka, ka Ventspils ostas valdē ir astoņi cilvēki: četri pašvaldības locekļi, bet pa vienam – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides ministra virzīti pārstāvji. Gerhardam kā satiksmes ministram bija tiesības izvirzīt vienu valdes locekli, ko viņš realizēja amatā virzot Jakrinu.

Identiska situācija ir attiecībā uz Rīgas brīvostu. Tur amatu zaudējis cits bijušā satiksmes ministra Ainara Šlesera (LPP/LC) savulaik amatā iecelts pārstāvis Dainis Liepiņš. Viņa vietā turpmāk būs Straume.

Šīs izmaiņas ir vienas no daudzajām, kad pēdējo nedēļu laikā amatu ir zaudējuši Šlesera iecelti cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!