Ekonomiskās lejupslīdes zemākais punkts jeb "bedres dibens" ir tuvu, pēc valdības sēdes otrdien prognozēja finanšu ministrs Einars Repše (JL).

"Jo ātrāk mēs sasniegsim bedres dibenu, jo ātrāk varēsim sākt rāpties ārā," sacīja finanšu ministrs, norādot, ka ekonomiskās lejupslīdes zemākais punkts ir "ļoti tuvu".

Repše sacīja: "Mēs tiešām krītam pietiekami strauji, taču mēs tūlīt būsim uz visos makroekonomiskajos rādītājos ļoti pamatota tautsaimniecības izaugsmes platformas pamata."

Komentējot budžeta ieņēmumu izpildi, Repše atzina, ka dinamika joprojām ir lejupejoša un dati neesot iepriecinoši, tomēr tie sakrītot ar kopprodukta attīstības tendenci.

Kā ziņots, šī gada pirmajā ceturksnī Latvijas iekšzemes kopprodukts samazinājies par 18%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes iekšzemes kopprodukta ātrais novērtējums.

Šī gada pirmajā ceturksnī turpinājās ekonomiskās attīstības lejupslīde ražošanas un pakalpojumu nozarēs. Apjomi rūpniecībā kritušies par 22%, mazumtirdzniecībā - par 25%, viesnīcu un restorānu pakalpojumos - par 34%.

Turpina samazināties arī iekasēto produktu nodokļu apjoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!