Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis vienojies ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra Mareka Gruškevica (TP) saglabāšanu amatā.

Kā pastāstīja Kučinskis, sarunā ar Brigmani abu partiju pārstāvji pauduši sapratni, ka nav īstais laiks strīdiem un emocijām un "nav nepieciešams, lai tas iegūtu politiskas nokrāsas, jo iemesli nav bijuši politiski".

Viņš gan norādīja, ka nav zināma izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) nostāja šajā jautājumā, taču saskaņā ar koalīcijas līgumu IZM valsts sekretārs bez TP piekrišanas nav atstādināms no amata.

Arī Brigmanis apliecināja, ka ZZS ar TP vadību pārrunājusi problemātisko situāciju IZM.

"Šobrīd ir sabiedrībai daudz svarīgākas lietas par viena valsts sekretāra un viena ministra konfliktu," Brigmanis norādīja, apstiprinot, ka pagaidām netiek virzīts jautājums par Gruškevica nomaiņu.

Jau ziņots, ka Koķe paziņojusi, ka neuzticas Gruškevicam. Publisks konflikts starp Koķi un Gruškevicu izvērtās pēc tam, kad IZM valsts sekretārs izteicās, ka rudenī darbu var zaudēt ap 10 000 skolotāju, kas nesakrita ar ministres nostāju, ka pašlaik droši varot runāt tikai par 2000 skolotāju atlaišanu.

Reaģējot uz Gruškevica izteikumiem, Koķe aizliedza IZM valsts sekretāram turpmāk komentēt iespējamās skolotāju skaita un atalgojuma izmaiņas un paziņoja, ka valsts sekretāram ir jārīkojas tikai un vienīgi profesionāli un jāsniedz informācija bezkaislīgi.

Tomēr arī pati Koķe jau marta beigās vēstulē finanšu ministram Einaram Repšem (JL) bija sniegusi informāciju par to, ka rudenī darbu var zaudēt 8000-9000 pedagogu, liecina rīcībā nonākusī ar 30.martu datētā vēstule par priekšlikumiem Eiropas Savienības (ES) fondu aktivitāšu īstenošanai esošajā ekonomiskajā situācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!