Latvijas valsts tomēr neiegādāsies četrus helikopterus, ar kuriem bija plānots attīstīt cilvēku meklēšanas un glābšanas iespējas – to paredz valdības otrdien koncepcijas atzīšana par spēku zaudējušu.

Aizsardzības ministrijas iepriekš izstrādātā koncepcija paredzēja, ka Latvija pirks četrus helikopterus, piesaistot arī nepieciešamos speciālistus un attīstot infrastruktūru. Tomēr patlaban kā atzīst pati ministrija, nepērkot jaunus helikopterus, Latvija atslogo citu institūciju tēriņus no valsts budžeta. „Ņemot vērā iepriekš minēto, un faktu, ka Aizsardzības ministrija finanšu līdzekļu trūkuma dēļ atsakās no koncepcijas būtiskākās pozīcijas, jaunu helikopteru iegādes,” teikts ministrijas iesniegtajos dokumentos valdībā.

Patlaban Nacionālo Bruņoto Spēku rīcībā ir četri helikopteri Mi – 17 V1 un divi – Mi – 2. Ar pirmajiem no minētā modeļa lidaparātiem var veikt cilvēku glābšanu uz ūdens un sauszemes, kā arī nodrošināt līdz pat 30 cietušo pārvadāšanu. Savukārt ar otrā modeļa helikopteriem var veikt vizuālo meklēšanu un viegli cietušo pārvadāšanu, kā arī ārstu brigādes nogādāšanu notikuma vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!