Nav jāmeklē viens vainīgais, kurš valsti ir ievedis krīzē, jo vainīgas ir nerimstošās cīņas starp partijām, LNT raidījumā “900 sekundes” otrdien sacīja bijušais premjers Aigars Kalvītis (TP). Bijušais premjers uzskata, ka šobrīd pie varas esošie politiķi neko nedara, lai nostabilizētu situāciju valstī, bet tikai gaužas par krīzi.

Kalvītis uzskata, ka nekas netiek darīts, lai izvestu valsti no krīzes. “Sabiedriskajā telpā nav nekādu piedāvājumu, ir tikai vaimanas, ka tūlīt valsts bankrotēs,” no malas uz situāciju valstī noraugās Kalvītis.

Kalvītis arī neuzskata, ka viņa valdības laikā būtu pieņemti kādi nepareizi lēmumi. Iemesli, kāpēc valsts ir nonākusi šādā situācijā ir, nerimstošās cīņas starp politiskajām partijām. “Kamēr mēs cīnāmies savā smilšu kastē, pie varas nāk kreisie spēki,” kā piemēru Kalvītis min Saskaņas centra uzsvaru pašvaldības vēlēšanās.

Sava daļa vainas ir arī “Parex” bankas glābšanas plānā, kuru Kalvītis vērtē kā neveiksmīgu.

Jautāts par nepieciešamību veidot jaunus politiskos spēkus, Kalvītis raidījumā norādīja, ka neredz tādus jaunus cilvēkus, kuru ienākšana politikā būtu nepieciešama un spētu kaut ko mainīt. “Ir jābalstās uz vecajām vērtībām,” uzskata bijušais premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!