Foto: stock.xchng
Svētdien ilgi solītais negaiss Latvijā no Kurzemes puses atnāca ar ļoti spēcīgām vēja brāzmām.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere, lai arī spēcīgais vējš, kas nāca kā negaisa priekšvēstnesis, pūta neilgu laiku, glābējiem izsaukumu ir vairāk nekā aizvadītājā ceturtdienā, kad spēcīgais lietus appludināja gan galvaspilsētu, gan izraisīja plūdus citviet Latvijā.

Pirmās stundas laikā vien Rīgā bija saņemti pārdesmit lūgumi sniegt palīdzību, lai novērstu spēcīgā vēja postījumus, pārsvarā - novāktu nolūzušus kokus.

Negaisa sākumā vēja brāzmas Rīgā pa gaisu aizrāva ne vien uz ielām novietotos atkritumus un puķu tirgotāju spaiņus, bet arī reklāmas plakātus un pat nogāza pa kādai pagaidu ceļazīmei.

Aģentūra LETA novēroja, ka vētras dēļ svētdien notikusi 15.maršruta satiksmes autobusa avārija Malienas ielā, kur pār brauktuvi bija nolūzis bērzs. Acīmredzot, cenšoties izvairīties no lūzušā koka, autobuss bija iebraucis grāvī. Neilgi pēc negadījuma notikuma vietā jau bija ieradušies ugunsdzēsēji, kuri koku no ceļa novāca, savukārt autobuss bija iestidzis grāvī.

Arī Mūkusalas ielā vējš bija nolauzis koku, kurš turklāt iekārās trolejbusa vados. Nolūzušā koka dēļ šajā ielā veidojās sastrēgumi.

Savukārt lietus pagaidām nav tik ievērojams, lai radītu būtiskus plūdus.

Vetere zināja stāstīt, ka vējš nodarījis postījumus arī elektrības un sakaru līnijām.

Energokompānijas "Latvenergo" sabiedrisko attiecību pārstāvis Andris Siksnis informēja, ka pagaidām vēl neesot apkopota informācija par elektrolīnijām nodarīto postījumu apmēru. Pašlaik varot vien teikt, ka lūzušo koku dēļ vietām ir elektropadeves pārrāvumi, taču būtisku avāriju neesot.

Savukārt zvanot uz "Sadales tīklu" klientu apkalpošanas tālruni, bieži nākas noklausīties automātiskā atbildētāja tekstu, ka "saistībā ar vētru visi operatori ir aizņemti", taču bojājumi tiekot apzināti un novērsti.

Kā informēja Dobeles iedzīvotāji, pilsētā pēc negaisa elektrība pazudusi uz ilgu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!