Foto: F64
Jaunieceltais veselības ministres Baibas Rozentāles (TP) padomnieks un Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš, gadījumā, ja netiks palielināts veselības aprūpes budžets, draud rosināt pirmdien Tautas partijas valdei atsaukt no amata Rozentāli.

Ceturtdienas rītā notikušajā diskusijā LNT raidījumā „900 sekundes” Bērziņš pauda, ka veselības jomai ir nepieciešams atvēlēt 50 miljonus latu.

Diskusijā ar premjera Valda Dombrovska (JL) padomnieci veselības jautājumos Ingrīdu Circeni (JL) Bērziņš uzsvēra, ka pēdējie budžeta grozījumi bija JL izstrādāti, šantažējot pārējos koalīcijas partnerus.

Viņš sacīja, ka rosinās šajā amatā iecelt pašu Circeni.

Kā Bērziņš, tā Circene vairākkārt viens otru apvainoja demagoģijā un pat melošanā.

JL un TP un, konkrētāk Dombrovska un Rozentāles , kā arī viņas priekšteča Ivara Eglīša (TP) domstarpības par finansējumu veselības jomai ilgst jau vairākus mēnešus. Pašreiz Rozentāle un viņas vadītā Veselības ministrija pieprasa valdībai piešķirt 45,8 miljonus slimnīcu finansējumam, lai tās varētu nostrādāt līdz šī gada beigām. Premjers gan allaž uzsvēris, ka nauda ir jārod, pārdalot naudu iekšēji veselības nozarē.
Gan Bērziņš, gan Circene arī paši agrāk ir bijuši veselības ministri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!