Zemkopības ministrija (ZM) sagatavojusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas paredz pagarināt bebru un āpšu medību sezonu, kā arī atļaut medīt meža zosis, kas līdz šim bija īpaši aizsargājamo sugu sarakstā, informē ZM.

Noteikumu projekts paredz arī precizēt un papildināt medību vadītāja tiesības un pienākumus, lai nodrošinātu efektīvu un drošu dzinējmedību norisi. Papildus tiek noteikts arī munīcijas veids, ar kuru atļauts medīt alni, staltbriedi un mežacūku, kas vecāka par gadu, lai nepieļautu, ka šie dzīvnieki tiek medīti ar pārāk mazas jaudas lodēm. Tādējādi tiks samazināts ievainoto un neatrasto medījamo dzīvnieku skaits.

Tāpat noteikumos tiek precizēta arī medību pieteikšanas kārtība. Medības tiek pieteiktas Valsts meža dienestā, savukārt pienākums koordinēt mednieku atrašanās vietu medību laikā tiek deleģēts medību tiesību lietotājam. Medību tiesību lietotāja pienākums ir arī reģistrēt visus medību iecirknī nomedītos un ievainotos dzīvniekus, lai medību sezonas beigās par to informētu Valsts meža dienestu, tā uzlabojot nomedīto medījamo dzīvnieku uzskaiti.

Noteikumu projekts stāsies spēkā pēc tā apstiprināšanas valdībā un publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!