Foto: AFI
Valdība dara visu, ko spēj, lai atveseļotu ekonomiku un nepiepildītos ekspertu prognozes par ekonomikas L veida attīstības scenāriju, kas nozīmētu ilgstošu stagnāciju. Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzsver, ka Latvijas ekonomikas atveseļošanās balstīsies uz ekonomikas atveseļošanos reģionā, nevis iekšzemes patēriņa pieaugumu, kas pēc ilgstošām “apcirpšanām” nav tik drīz gaidāms.

Premjers otrdien LTV raidījumā “Labrīt, Latvija!” uzsvēra, ka atbilstoši pašreizējām valdības prognozēm ekonomikas attīstība varētu atjaunoties nākamā gada pēdējā ceturksnī. “Pašreizējie dati apliecina, ka sliktāk par valdības prognozēm nebūs,” pauda premjers.

Viņš atgādināja, - lai stimulētu ekonomiku, valdība pieņēmusi makroekonomikas stabilizācijas plānu, ir plāns uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, tāpat ekonomikas “sildīšanai”tiek virzīta lielāka daļa Eiropas Savienības līdzfinansējuma, arī starptautisko aizdevēju finansējums paredzēts šiem mērķiem. Vienlaikus valdība cenšoties mazināt administratīvo slogu uzņēmējiem.

Jau vēstīts, ka iekšzemes kopprodukts šī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada otro ceturksni, ir samazinājies par 19,6% liecina Centrālās Statistikas pārvaldes IKP ātrā novērtējuma dati. Lai arī vēl ir pāragri runāt par ekonomikas stabilizāciju, tomēr salīdzinoši ar paredzēto, mazāks IKP kritums un atsevišķas ekonomikas krituma bremzēšanās pazīmes daļai ekonomistiem ļauj izdarīt secinājumu, ka visstraujākais kritiens Latvijas ekonomikā ir pārdzīvots. Tikmēr citi norāda, ka smagākais punkts var būt vēl ir tikai priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!