Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp bijušais iekšlietu ministrs un Demokrātiskās partijas "Saimnieks" līderis Ziedonis Čevers paziņojuši par jauna politiska spēka - Latvijas Brīvības partijas dibināšanu.
BNS rīcībā esošo paziņojumu par partijas dibināšanu parakstījis Čevers, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes asociētais profesors Valdis Blūzma, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta direktore Raita Karnīte, b/o "Eiropas pilsētas pret narkotikām" Latvijas pārstāvniecības direktors Vilnis Ķipēns, Rīgas Tehniskās universitātes profesors Jurijs Merkurjevs.

Tāpat dibināšanas paziņojumu parakstījuši Ekonomikas institūta projekta vadītājs Jānis Počs, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Ivars Priedītis, Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētāja biedrs Gundars Prolis, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesore Ingrīda Rumba, tiesību zinātņu speciālists Armands Stumbergs, Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra diriģents Normunds Vaicis, Latvijas Universitātes žurnāla "Latvijas Vēsture" fonda prezidente un galvenā redaktore profesore Ļubova Zīle.

Sarunā ar BNS Čevers sacīja, ka cilvēki, kas parakstījušies zem paziņojuma, ir bezpartejiski un daži no viņiem, iespējams, tādi arī paliks, bet viņus vieno paziņojumā izteiktās idejas.

"Mēs nākam kopā Latvijas un Brīvības vārdā. Mēs nākam kopā sociālā taisnīguma vārdā. Mēs nākam kopā, lai turpinātu mūsu valsts attīstību. Mēs esam tie paši, kas bijām pirms desmit gadiem. Jūs arī. Mēs esam mainījušies. Jūs arī. Mēs esam ieguvuši politisko un saimniecisko pieredzi. Mēs neesam pazaudējuši tos ideālus. Jūs arī," teikts paziņojumā.

BNS jau ziņoja, ka masu medijos pēdējā laikā Čevera vārds minēts saistībā ar gada sākumā reģistrēto politisko apvienību "Centrs", kas izveidota, apvienojoties Latvijas Demokrātiskajai partijai un Latvijas Darba partijai. Apvienības līdzpriekšsēdētāji Rīgas domes (RD) vicemērs Aivars Kreituss un RD deputāts Andris Ameriks jau februārī pieļāva iespēju, ka Čevers varētu "Centram" pievienoties. Gan Krietuss, gan Ameriks kopā ar Čeveru 6.Saeimas laikā ir bijuši "Saimniekā".

Čevers savulaik ir bijis iekšlietu ministrs un premjera amata kandidāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!