Drošības policija uzsākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai kādu jauniešu mūzikas grupa, kas krievu valodā izpilda repa dziesmas, nekurina nacionālo naidu, aģentūra LETA uzzināja policijā.
Repa izpildītāji "Dihlafoz & Nailz" savā dziesmā "Gansi", lietojot necenzētus vārdus, dažādi apvaino latviešu valodā runājošos Latvijas iedzīvotājus. Kā pēc dziesmas noklausīšanās sacīja Drošības policijā, tās saturu noteikti var uzskatīt par nacionālā naida kurināšanu, tādēļ policija veiks pārbaudi, lai noskaidrotu dziesmas izpildītājus un viņus sodītu likumā paredzētajā kārtībā. Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse teica, ka policija jau pārbaudot vairākus līdzīga rakstura materiālus.

Dziesma ir pieejama internetā MP3 formātā. Kā redzams interneta mājas lapā "www.tualet.times.lv", dziesmas izpildītāji ir seši jaunieši, kuru vecums varētu būt no 16 līdz 18 gadiem. Izpildītāji "Dihlafoz & Nailz" esot dziesmas teksta un mūzikas autori. Arī mājas lapā tiek lietota necenzēta krievu valoda, turklāt atzīmēts, ka dziesma esot mājas lapas superhits.

Minētajā mājas lapā ar sašutumu atzīmēts, ka pēc "vairākām "stukaču gansu" sūdzībām" interneta portāla "times.lv" administrācija palūgusi no lapas dziesmu "Gansi" aizvākt. "Diemžēl mūs cilvēki nav sapratuši, uzskatot par nacionālistiem. Tas tā nav! Šis bija tikai tiešs un atklāts protests pret krievvalodīgo pazemošanu Latvijā", teikts mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!