Foto: DELFI
Pasaules plašsaziņas līdzekļi pirmajās lapās un galvenajos sižetos piektdienas rītā plaši vēsta par traģisko negadījumu Latvijā.

Tā, piemēram, britu raidsabiedrība BBC raksta, ka pēc notikušā Latvijā cilvēki uz ielām vienkārši ir apstājušies.

Lionā, Francijā, bāzētais "Euronews" vēsta, ka vēl tikai aptuveni nojaušams, cik cilvēku gruvešos iesprostoti.

Savukārt Londonā bāzētais Kataras televīzijas kanāls "Aljazeera" ziņo, ka viena no visnabadzīgākajām Eiropas valstīm cīnās ar traģēdijas sekām, cenzdamās apjaust notikušā patiesos iemeslus.

ASV aģentūra AP līdzīgi kā citi pasaules mediji kā galvenos traģēdijas cēloņus apraksta iespējamu sprādzienu, par ko liecinot aculiecinieku teiktais, kā arī iespēju, ka iegruvis esot pārlieku lielu svaru neizturējušais jumts.

Populārā ziņu vietne "Yahoo news" savā rakstā izcēlis faktu, ka ēka bijusi Latvijas 2011.gada arhitektūras labākā celtne.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) intervijā Krievijas aģentūrai "Ria Novosti" norādījis, ka vēl pat 70 cilvēki varētu būt iesprostoti sagruvušajā ēkā. Krievu medijs citē arī Ušakova vietnieku Andri Ameriku (GKR), kas sacījis, ka ēka esot pilnībā iznīcināta.

"The Telegraph" norāda, ka traģiski bojā gājuši arī glābēji, kas centušies atbrīvot gruvešos ieslodzītos. Piektdienas rītā esot aizvien redzami operatīvie dienesti, kas ar suņu palīdzību meklē cietušos.  

Jau vēstīts, ka ceturtdien vakarā veikala "Maxima" ēkai iegruvis jumts. Traģēdijā līdz piektideinas agram rītam  gājis bojā 21 cilvēks, starp kuriem arī vairāki glābēji.

Vairāki glābēji guvuši smagas traumas, brīdī, kad meklēja cietušos veikalā. VUGD aicina sabiedrību nedrūzmēties notikuma vietā, netraucēt glābējiem un mediķiem.

Jau vēstīts, ka par notikušo ir sākts kriminālprocess. Pēc pulksten 18 ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdē veikalā "Maxima" iebruka jumts. Vēlāk veikalā notika vēl viens iegruvums.

Zināms, ka traģēdijā gājuši bojā vairāki desmiti cilvēku un liels ir arī cietušo skaits.

Notikuma vietā strādā liels skaits glābēju, mediķu un policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!