Foto: Shutterstock

Arvien mazāk cilvēku regulāri seko politiskajiem notikumiem valstī, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šī gada februārī iedzīvotājiem jautāts, vai viņi piekrīt apgalvojumam par to, ka viņi regulāri seko līdzi politiskajiem notikumiem valstī.

Kopumā šim apgalvojumam piekrita 47 % iedzīvotāju – 34 % no aptaujātajiem tam drīzāk piekrīt, bet vēl 13 % tam piekrīt pilnībā. Šogad fiksētais rezultāts ir viens no zemākajiem rādītājiem novērojumu vēsturē, par vienu procentpunktu apsteidzot tikai 2013. gada rādītāju, kad par politiskajām norisēm kopumā regulāri interesējās 46 % iedzīvotāju.

Vislielākā sekošana politiskajām norisēm reģistrēta 2004. gadā, kad to kopumā darīja 64 % iedzīvotāju. Nedaudz zemāks līmenis – 60 % – sasniegts arī 2015. gadā, taču divu gadu laikā cilvēku sekošanas politiskajām norisēm līmenim sarucis par 13 %.

Savukārt apgalvojumam par to, ka viņi regulāri seko līdzi politiskajiem notikumiem valstī, šogad kopumā nepiekrita katrs otrais iedzīvotājs. 32 % aptaujāto minētajam apgalvojumam drīzāk nepiekrita, savukārt vēl 18 % tam nepiekrita pilnībā.

Vēl trim procentiem respondentu bija grūtības sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!