Foto: AFP/Scanpix

Kopš pagājušā gada pavasara ir palielinājies to Latvijas krievu valodā runājošo iedzīvotāju skaits, kuri par neattaisnojamu uzskata Krievijas bruņotu iesaistīšanos Ukrainā, atsaucoties uz sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" pētījumu, vēsta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V).

Atbilstoši Kalnietes izplatītajiem datiem, pērn aprīlī 43,1% aptaujāto Latvijas krievvalodīgo uzskatījuši, ka ir attaisnojama Krievijas bruņota iesaistīšanās Ukrainā. Augustā šāds respondentu skaits nokrities līdz 28,6%, bet šogad februārī pakāpies līdz 28,9% aptaujāto.

Pagājušā gada aprīlī 35,7% krievu valodā runājošie iedzīvotāji uzskatījuši, ka nav attaisnojama Krievijas bruņota iesaistīšanās Ukrainā. Augustā šādi domājuši 37,1%, bet šogad februārī - 42,1% aptaujāto.

Izmaiņas vērojamas arī to aptaujāto skaitā, kas nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu. Pērn aprīlī un augustā tādi bijuši attiecīgi 21,2% un 34,3%, bet šogad - 29% respondentu.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!