Foto: DELFI
AS "Diena" valdē iecelts ne tikai bijušais Tautas partijas līdera Andra Šķēles runasvīrs Romāns Meļņiks, bet arī kādreizējais "Ventspils naftas" valdes loceklis un Latvijas Kuģniecības padomes pārstāvis Normunds Staņēvičs.

Izmaiņas valdē notika, pamatojoties uz vienošanos starp koncerna līdzīpašnieku Viesturu Koziolu un Roulendu ģimeni par AS "Diena" akciju iegādi, pēc kuras Koziols kļūs par AS "Diena" kontrolpaketes turētāju ar 98,84% akciju, informēja AS "Diena" mārketinga daļas vadītāja Inese Dābola.

Koziols turpmāk būs valdes priekšsēdētājs, bet Staņēvičs būs atbildīgs par stratēģisko attīstību un Tautas partijas līdera Andra Šķēles preses sekretāru Romānu Meļņiku, kas būs atbildīgs par produktu attīstību un konkurētspējas palielināšanu. Darbu AS "Diena" valdē turpinās arī Uldis Salmiņš.

"Man ir svarīgi, lai komandā būtu aktīvi, zinoši un pieredzējuši cilvēki, kas pilnu darba laiku velta visu mediju koncernā ietilpstošo uzņēmumu saimnieciskās darbības uzlabošanai. Pirms pieņēmu lēmumu, es rūpīgi izvērtēju jaunās komandas iespējamos kandidātus un veicu sarunas ar vairākiem biznesa vadības un mediju jomas profesionāļiem," skaidro Viesturs Koziols.

Normunds Staņēvičs ieguvis izglītību Konkordijas Starptautiskajā universitātē Tallinā, un ieguvis bakalaura grādu starptautiskajā uzņēmējdarbības vadībā. 2007.gadā viņš bijis AS "Preses nams" padomes priekšsēdētājs, bijis arī "Ventspils naftas" valdes loceklis, VN finanšu direktors, kā arī no 2008.gada sākuma līdz pagājušā gada nogalei bija Latvijas Kuģniecības padomes loceklis.

Savukārt Meļņiks no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada oktobrim strādājis par Tautas partijas priekšsēdētāja Šķēles pārstāvi attiecībās ar medijiem, bet no 2006.gada jūnija līdz 2007.gada jūnijam strādājis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomē. Vēl Meļņiks bijis interneta vortālu "drosamaja.lv" un "veloriga.lv" redaktors, sabiedrisko attiecību aģentūras SIA "PR Plus" valdes priekšsēdētājs, Ekonomikas ministra Vladimira Makarova preses sekretārs un Ministru prezidenta biedra Eiropas Savienības lietās Guntara Krasta (TB/LNNK)padomnieks.

Jau ziņots, ka 2010.gada augustā Koziols paziņoja, ka iegādājies 51% AS "Diena" akciju. Koziols darījuma summu neizpauda, taču norādīja, ka darījuma nosacījumi bijuši viņam ļoti labvēlīgi. Viņš arī norādīja, ka 49% AS "Diena" akciju paliek Roulendu ģimenes īpašumā.

AS "Diena" koncernā ir šādi uzņēmumi - SIA "Dienas mediji", SIA "Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Biznesa atbalsta grupa Pre Prio", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

AS "Diena" koncerna uzņēmums SIA "Dienas mediji" 2009.gadā strādājis ar 2 240 192 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. 2008.gadā "Dienas mediju" zaudējumi bija 1 430 594 lati. Savukārt uzņēmuma apgrozījums 2009.gadā krities par 56,5% - līdz 5 446 682 latiem. 2008.gadā SIA "Dienas mediji" strādāja ar 8 159 079 latu apgrozījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!