Līderu duets – LPP/LC vadītājs Ainārs Šlesers un Tautas partijas (TP) dibinātājs Andris Šķēle – pirms gaidāmajām vēlēšanām ir optimistiski noskaņoti un paredz savam politiskajam spēkam labus panākumus.

"Esmu piedalījies četrās vēlēšanās un uz šīm eju ar vislielāko pārliecību par labu rezultātu un lielu uzvaru. Jo šaubos, vai sociālisti, nacionālisti, dzejnieki var runāt par visu tautsaimniecības bloku kopā. Jā, mēs ar Šķēli esam kapitālisti, bet jāsaprot, ka darba devējs un darba ņēmējs ir viens vesels, nevis viens slikts, otrs labs," piektdien publicētā intervijā laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze" pavēstījis Šlesers.

Labas sekmes paredzējis arī Šķēle. "Bet es kā TP priekšsēdētājs, paskatoties arī uz savu reitingu un nospiedošo viedokli medijos, saku, ka labs rezultāts būtu 15 vietas Saeimā. Es necīnos par tiem 85%, bet man vajag atpakaļ visus savus 15%," norādījis Šķēle.

Viņš atgādinājis, ka milzīgs skaits cilvēku nezina, par ko balsos gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Mums ir skaidrs, par ko cīnīties. Jā, mums, TP, arī ir lielāka bagāža nesama ar iepriekšējo vēsturi. Tajā pašā laikā vēsture ir arī uzrakstīta nepilnīga. To mēs arī spēsim paskaidrot, izrunāties ar cilvēkiem," paudis Šķēle.

Savukārt Šlesers piebildis, ka būs kritiski jāpārvērtē partiju biedru personālijas. "Jo šīs vēlēšanas būs atšķirīgas - katrā no pieciem reģioniem jābūt saviem līderiem, kandidātiem, tas nozīmē, ka sarakstā jāiet cilvēkiem, kas reāli var cīnīties par ievēlēšanu. Un man arī nav bail no Šķēles kā no konkurenta, man patīk, ka apkārt ir spēcīgi līderi, kāds elpo pakausī un esi spiests domāt, strādāt vairāk nekā tad, ja esi viens," skaidrojis Šlesers.

Jau vēstīts, ka sestdien notiks Tautas partijas, bet 5. jūnijā LPP/LC kongress, kuros abi spēki lems par apvienības veidošanu pirms oktobra sākumā paredzētajām vēlēšanām. Tāpat partijas vai abu partiju apvienība lems par sadarbību ar uzņēmēju biedrību "Par labu Latviju!", kurai gan šajā intervijā, gan citās Šlesers bija veltījis atzinīgus vārdus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!