Foto: F64

Latvijai būs jāmaina sava imigrācijas politika, padarot to mazāk stingru, "Vienotības" ārkārtas kongresā sestdien sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

Ašeradens norādīja, ka tas ir saistīts ar pasaules globalizāciju un tā dēvēto "startup" uzņēmumu rašanos.

Ministrs pauda, ka arvien vairāk šāda veida uzņēmumi ir norādījuši, ka Latvijas imigrācijas sistēmas likto šķēršu pārvarēšan ir ilga un nedraudzīga, kas bieži attur "startup" uzņēmumus no darbības Latvijā. Par piemēru sistēmas neefektivitātei viņš minēja lielu Ķīnas uzņēmumu, kam esot bijušas problēmas Latvijā ievest kādu savu augsta līmeņa profesionāli.

Politiķis gan savā runā neprecizēja, kā tieši grasās rosināt mainīt imigrācijas politiku Latvijā, tikai norādot, ka valsts interesēs ir padarīt to mazāk stingru.

Ministrs savā uzrunā kongresam uzsvēra, ka valsts īstermiņa mērķi ekonomikas nozarē ir ES struktūrfondu apguves paātrināšana, brīvs gāzes tirgus, atbalsts ražojošiem uzņēmumiem un maznodrošinātiem elektrības lietotājiem, kā arī abalsts mājokļa iegādei, eksportējošiem uzņēmumiem un 0% nodokļa ieviešana reinvestētajai peļņai.

Savukārt lielākie šķēršļi ekonomikas izaugsmei ir uzņēmējdarbības vides kvalitāte, demogrāfiskā situācija, darba tirgus prasmju neatbilstība un zema produktivitāte. Tāpat ministrs pauda, ka valsts lēnām iestrēgst vidēju ienākumu slazdā un valstī ir nepietiekams inovāciju līmenis.

Jau vēstīts, ka sestdien norisinās politiskās partijas "Vienotība" ārkārtas kongress. Kongresa sākumā bija reģistrējušies 427 delegāti. Kongresu sasaukt ātrāk par iepriekš lemto oktobri, aicināja partijas reģionālās nodaļas. Partijas ārkārtas kongresā tiks vēlēta gan partijas valde, gan priekšsēdētājs. Uz priekšsēdētāja amatu kandidē bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs un Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks Edvards Smiltēns. Trešdien Rīgā noslēdzās abu kandidātu publiskās debates, kas norisinājās kopumā piecās Latvijas vietās.

"Vienotība" dibināta 2011.gada augustā, apvienojoties partijām "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Partijas mērķis ir veidot Latviju par nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuras sabiedrība būtu izglītota, vesela un droša par nākotni, pausts partijas mājaslapā. Āboltiņa partiju vadījusi kopš dibināšanas.

Tāpat jau ziņots, ka "Vienotība" jaunākajos centra SKDS publicētajos partiju reitingos maijā ieņem ceturto vietu ar 5,4% vēlētāju atbalstu. Savukārt pēc "Latvijas Faktu" aptaujas par "Vienotību" balsotu 4,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!