Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) darbu valdībā atstās pēc 2018.gada budžeta pieņemšanas Saeimā, proti, novembra beigās, pirmdien pēc koalīcijas partneru sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valsts budžeta likumprojektu un to pavadošo likumprojektu paketi pirmajā lasījumā plānots izskatīt 25.oktobrī un 26.oktobrī. Savukārt otrajā, galīgajā lasījumā - 22.novembrī un 23.novembrī.

Kučinskis stāstīja, ka šāda vienošanās ar Ašeradenu panākta šorīt un koalīcija šādu priekšlikumu atbalstīja.

Pēc premjera teiktā, nākamā gada budžeta pieņemšana ir šī gada "galvenais notikums". Tāpat valdības dienaskārtībā ir virkne citu jautājumu, piemēram, atbildes sniegšana "Telia" par SIA "Latvijas Mobilais telefons" un SIA "Lattelecom", "Liepājas Metalurga" nākotne, Inčukalna pazemes gāzes krātuves nākotne un citi jautājumi.

Ašeradens žurnālistiem sacīja, ka koalīcija atbalstīja "Vienotības" virzītu ekonomikas ministra amata kandidātu un noteiktā kārtībā saskaņos nākamo ministru.

Plānots, ka "Vienotības" valde pirmdienas vakarā izlems par ekonomikas ministra amata kandidātu, ko virzīt saskaņošanai ar koalīcijas partneriem un vēlāk jau apstiprināšanai amatā.

Kā ziņots, ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs Ašeradens izlēmis pamest ministra amatu un pieņemt Saeimas deputāta mandātu, lai vadītu "Vienotības" Saeimas frakciju. Partijas biedriem Ašeradens piedāvājis savu kandidatūru šim amatam, kas arī tikusi atbalstīta.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka kā potenciālie ekonomikas ministra amata kandidāti tiek minēti Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka.

Savukārt Kučinskis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņš neparakstīs Ašeradena atlūgumu, pirms nebūs zināms nākamais ekonomikas ministrs un viņš nebūs paudis apņemšanos pildīt valdības rīcības plānā rakstīto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!