Foto: F64

Partija "Vienotība" sliktākā scenārija gadījumā nākamajās Saeimas vēlēšanās iegūs mazāku vietu skaitu, tomēr no politiskās skatuves nepazudīs, atzina "Vienotības" valdes loceklis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

"Raugoties uz partijas reitingiem, redzams, ka esam nonākuši tuvu pie bīstamās neievēlēšanas robežas. Tajā pašā laikā mani priecē process, kas patlaban notiek partijā, proti, aktīvo biedru skaits nav mazinājies, turklāt tie pieprasa asu partijas rīcību," norādīja Ašeradens.

"Vienotības" reitinga kritumu politiķis skaidroja ar "savstarpējo attiecību kārtošanu" partijā, tajā pašā laikā neradot kvalitatīvu un vēlētāju interesēm atbilstošu politiku. "Rezultātā esam tur, kur esam patlaban. Vienīgais veids, kā partija var atgriezties, ir komandā veidot kvalitatīvu politiku," uzsvēra Ašeradens.

Viņš aicina partiju izvērtēt pieļautās kļūdas un diskutēt par jauniem partijas līderiem, kuriem uzticēt koordinēt un vadīt partijas darbu. Nākamnedēļ "Vienotība" diskutēs par partijas kongresa datumu, jo "Vienotības" nodaļas pieprasa to sasaukt jau jūnijā.

"Manuprāt, "Vienotības" kongresa rīkošanu nevar atlikt un tas jārīko jūnijā, lai laicīgi revitalizētu partiju. Ja kongresa datums tiks apstiprināts jūnijā, tad nāksies tam saspringti gatavoties, jo jau tagad partijas nodaļās ir atšķirīgi priekšstati par to, kam uzticēt partijas vadību," stāstīja Ašeradens, piebilstot, ka viens no kandidātiem ir bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs.

Ašeradens uzsvēra, ka "Vienotībai" ir jāatrod līderi, kas var stiprināt partijas potenciālu.

Kā ziņots, "Vienotības" reģionālās nodaļas aicina partijas vadību sasaukt ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis 29. oktobrī, kā paredzēts patlaban. "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks iepriekš informēja, ka aicinājumu atbalsta 15 reģionālās nodaļas, kas bija pārstāvētas sapulcē Liepājā.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars skaidroja, ka par partijas ārkārtas kongresa ātrāku sasaukšanu var lemt politiskā spēka valde, vai arī to var rosināt vismaz desmitā daļa biedru.

Kopumā "Vienotības" valdē darbojās 15 cilvēki - Solvita Āboltiņa, Laimdota Straujuma, Andris Piebalgs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Krišjānis Kariņš, Anrijs Matīss, Inese Vaidere, Arvils Ašeradens, Jānis Reirs, Kārlis Šadurskis, Aleksejs Loskutovs, Andrejs Judins, Artis Parbiks, Edvards Smiltēns un Karina Korna.

"Vienotības" valde ievēlēta kongresā 2014. gada decembrī, tāpēc šogad partijai jāpārvēlē vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!