Politiskās apvienības "Vienotība" pirmsvēlēšanu kampaņai, ar kuru tiek cerēts iegūt 40 vietas Saeimā, būs trīs fāzes, šodien partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) kongresā atzina Arvils Ašeradens, kurš ir atbildīgs par "Vienotības" pirmsvēlēšanu kampaņas norisi.

Pirmā - sagatavošanās - fāze jau ir noslēgusies, un tagad atliek īstenot atlikušās - izstrādes un īstenošanas - fāzes. Patlaban reklāmas aģentūra "McCann-Erickson Riga" strādā pie apvienības kampaņas radošās koncepcijas.

Paredzams, ka "Vienotības" kampaņā tiks izmantoti vairāki mārketinga rīki - sabiedrisko attiecību pasākumi, reklāma, sociālās kampaņas, prezentreklāma, avīzes izdošana 350 000 eksemplāros, interneta mārketinga rīki un citi.

Tāpat Ašeradens informēja, ka "Vienotība" būs pirmā politiskā apvienība, kas visas nedēļas garumā vēlētājiem piedāvās diennakts informācijas sniegšanas pakalpojumus "Vienotības" birojā, kas atradīšoties Rīgā, uz K.Barona ielas un Elizabetes ielas stūra, pretī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Ašeradens PS kongresa dalībniekus iepazīstināja ar kampaņas gaitā veiktajiem socioloģiskajiem pētījumiem, kuros teikts, ka patlaban popularitātes ziņā "Vienotība" atrodas tūlīt aiz politiskās apvienības "Saskaņa". Tāpat eksperts norādīja, ka "Vienotībai" jāveic informēšanas kampaņa Latvijas reģionos, jo fakti liecina, ka apvienība ir populāra vien Rīgā un Kurzemē, bet citos reģionos tā ir mazāk zināma.

Savukārt, veicot pētījumu par vidējo "Vienotības" balsotāju, rezultāti liecina, ka tas ir vīrietis vecumā no 45 līdz 54 gadiem, latvietis, ar vidējo vai augstāko izglītību un dzīvo Rīgā vai Kurzemē.

Kā ziņots, sestdien Rīgas Latviešu biedrības namā notika PS kongress.

Kongresā PS izvērtēja politisko situāciju valstī pirms vēlēšanām, runā par partiju apvienības "Vienotība" aktualitātēm un apsprieda partijas nostāju ekonomikas jautājumos. Kongresā tika ievēlēta jauna PS valde, ētikas un revīzijas komisija.

PS dibināta 2008.gada 26.aprīlī. Pašlaik partijai ir 40 nodaļas, 611 biedri. 70% no biedriem ir reģionu iedzīvotāji, 30% - rīdzinieki un Rīgas rajona iedzīvotāji, 4% biedru dzīvo ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!