Foto: LETA
Asins ziedošanas akcijā, kas šodien tika rīkota, pieminot Baltijas ceļa 25.gadadienu, Rīgā piedalījās 38 donori, no kuriem nodot asinis varēja 32, savukārt Rēzeknē bija atnākuši vien trīs potenciālie donori, bet ziedot varēja tikai viens no viņiem.

Kā atzina Valsts asinsdonoru centrā (VADC), Rēzeknē asins ziedošanas akcijai atsaucība tiešām bijusi maza. Valstī kopumā samazinoties donoru aktivitāte. Salīdzinot ar situāciju pirms diviem gadiem, donoru skaits ir samazinājies visai būtiski, atzina VADC.

Pēc Viļņas Asinsdonoru centra ierosinājuma visas Baltijas valstis šodien apvienojās asins ziedošanas akcijā, tādējādi pieminot Baltijas ceļa 25.gadadienu, informēja VADC pārstāve Zane Mistre.

Latvijā asinsdonori šodien tika gaidīti specializētā donoru autobusa izbraukumā pie Latvijas Nacionālās operas Rīgā un VADC Latgales filiāles telpās Rēzeknē, 18.novembra ielā 41a. Asins ziedotājus pieņēma no plkst.12 līdz 16.

Viļņas Asinsdonoru centra pārstāvji, kuri iniciēja šo akciju, stāsta, ka tā simbolizē Baltijas valstu solidaritāti un ir lielisks veids, kā atgādināt, ka arī mūsdienās ir kāds nenovērtējams brīvības veids - iespēja glābt otra cilvēka dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!