Foto: LETA
Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija disciplinārlietā, kas bija sākta pret Valsts asinsdonoru centra (VADC) direktori Ivetu Ozoliņu par iespējamu amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, konstatējusi pārkāpumus un atbrīvojusi viņu no amata, portāls "Delfi" uzzināja VADC.

Disciplinārlieta tika ierosināta par pienākumu nepildīšanu, tostarp, par tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem, vadot VADC. Atbilstoši izmeklēšanas gaitā konstatētajiem faktiem, Ozoliņas darbībā ir konstatēti pieļautie pārkāpumi un piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata ar šā gada 1.martu.

Izvērtējot lietas apstākļus, disciplinārlietas izmeklēšanas komisija secināja, ka Ozoliņa ir izdarījusi Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā norādīto disciplinārpārkāpumu, proti, nav nodrošinājusi amatā aprakstā noteikto pienākumu kvalitatīvu izpildi un, sniedzot faktiem neatbilstošu informāciju plašsaziņas līdzekļiem, ir nodarījusi būtisku kaitējumu valsts interesēm un viņai piemērojams disciplinārsods.

Savukārt šā gada februārī pret VADC direktori Ozoliņu tika ierosināta disciplinārlieta par amata pienākumu nekvalitatīvu pildīšanu, tajā skaitā tiesību aktiem neatbilstošu rīcību ar finanšu līdzekļiem.

Analizējot datus par VADC finanšu situāciju un direktores Ozoliņas iespējamo atbildību, tika konstatēts, ka VADC ir uzņēmies saistības, kuras pārsniedz tam pieejamo finansējumu un VADC rīcībā nav finansējuma, lai segtu visas uzņemtās saistības.

Ņemot vērā disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu par VADC direktores Ozoliņas disciplinārlietā konstatētajiem faktiem, disciplinārpārkāpumu konstatēšanu, to raksturu, ierēdņa vainas formu, atbildību mīkstinošu un atbildību pastiprinošu apstākļu neesamību, un, pamatojoties uz Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā noteikto, Ozoliņai tiek piemērots disciplinārsods – atbrīvošana no amata.

Vakantajam VADC direktores amatam tiks rīkots konkurss.

Jau vēstīts, ka pērnā gada decembrī Ozoliņa īpaši sasauktā preses konferencē informēja, ka pēdējā gada laikā ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību VADC atklājis 25 donorus, kuriem bijis C hepatīts.

Centrs ar jauno tehnoloģiju konstatējis, ka 25 pastāvīgajiem donoriem ir C hepatīts, kas savukārt rada risku, ka tie asins komponenti, kas izsniegti slimnīcām, varētu būt inficēti. Līdz ar to pastāv bažas, ka asins pārliešanas rezultātā inficējušies arī tie pacienti, kuriem šīs inficētās asinis pārlietas.

Pārbaudot šo informāciju, neviens inficēšanās gadījums netika atklāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!