Asinsvadu ķirurga Jāņa Rozentāla dzīvības glābšanai nepieciešamajai aknu transplantācijai nepilnu divu dienu laikā saziedota visa sākotnēji nepieciešāmā summa, portālu "Delfi" informēja Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcas preses pārstāve Inguna Potetinova.

Kopumā saziedoti 105,5 tūkstoši eiro.

Līdz piektdienas pulksten 12:00 ziedojumu apmērs bija sasniedzis 91,2 tūkstošus eiro.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdienas vakarā saziedotā summa bija 41 000 eiro. Ārsts jau ceturtdien ticis pārvests uz Tartu universitātes slimnīcu. Kā norāda slimnīcas pārstāve, precīzākas informācijas par Igaunijas speciālistu tālāko plānoto rīcību pašlaik vēl neesot.

Saskaņā ar Tartu universitātes slimnīcas sniegto informāciju, kas ir piekritusi veikt aknu transplantāciju, operācijas kopējās izmaksas ir no 75 000 eiro līdz 100 000 eiro.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ceturtdien vērsās pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt glābt Rozentāla dzīvību, kuram pēc smagas saslimšanas ir nepieciešama aknu transplantācija.

Slimnīca izsaka pateicību ikvienam ziedotājam, norādot, ka atsaukušās ir gan privātpersonas, gan uzņēmumi.

Kā ziņots, vienam no Latvijas vadošajiem asinsvadu ķirurgiem Jānim Rozentālam ir noteikta diagnoze - akūta aknu mazspēja, ko izraisījušas blaknes pēc nesteroīdo pretiekaisuma līdzekļu lietošanas, radot smagus aknu funkciju traucējumus. Latvijā pieejamā terapija ir izsmelta un vienīgā iespēja glābt ārsta dzīvību ir aknu transplantācija, ko ir piekritusi veikt Tartu universitātes slimnīca Igaunijā. Diemžēl mūsu valstī šādas operācijas netiek apmaksātas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!