Foto: EPA/LETA

Pazīstamais amerikāņu analītiķis un eksperts bijušās PSRS lietās Pols Goubls norāda uz ASV valsts sekretāra vietnieces Eiropas un Eirāzijas lietās Viktorijas Nulandes izteikumiem nesenās vizītes laikā Latvijā, apliecinot, ka "amerikāņi ir gatavi mirt par Latviju".

"Kad sākās Ukrainas krīze, atsevišķi Rietumu komentētāji jautāja: "Kurš ir gatavs mirt par Narvu?", tādējādi minot, ka NATO galu galā nekaros, lai aizstāvētu Baltijas valstis, kaut arī tās ir NATO dalībvalstis," raksta ASV valsts sekretāra padomnieks un Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) analītiķis Goubls.

"Tagad augsta ranga ASV Valsts departamenta pārstāve sniegusi skaidru un neapšaubāmu atbildi: rietumvalstis ir gatavas," raksta Goubls, norādot uz Nulandes nesenajiem izteikumiem vizītes laikā Latvijā.

"Kad NATO un ASV kā NATO daļa aliansē uzņēma jaunas dalībvalstis, tas nozīmēja, ka mēs esam gatavi piedalīties šo valstu aizsardzībā, un tas nozīmē, ka mēs esam gatavi atdot savas dzīvības par šo valstu drošību," sacīja Nulande.

"Tādēļ Latvijā tagad atrodas jauni amerikāņu karavīri," sacīja Nulande, norādot, ka draudu gadījumā "mēs būsim šeit, lai palīdzētu aizstāvēt Latviju, jo nevienam nav tiesību šaut uz Latviju, jo nevienam nav tiesību šaut uz NATO teritoriju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!