Foto: LETA
Bīstamais slepkava, kurš pirms trim nedēļām izbēga no cietuma ASV, ir sašauts un sagūstīts, tikmēr "Islāma valsts", izmantojot tās rīcībā esošo Ramādī pilsētas un citus mazākus dambjus, ievērojami ierobežojuši Eifratas upes ūdens plūsmu, bet tikmēr Stopiņos atklāta vērienīga nelegāla alkohola ražotne, bet, kā ziņo meteorologi, Latvijai tuvojas pamatīgs karstuma vilnis – portals "Delfi" informē par aktuālāko pirmdien pasaulē un Latvijā.

Foto: AP/Scanpix
Notiesāts slepkava, kurš pirms trim nedēļām izbēga no pastiprināti apsargāta cietuma ASV Ņujorkas štatā, ir sašauts un sagūstīts, svētdien vēstīja varas iestādes un mediji divas dienas pēc otra izbēgušā nošaušanas.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Tuvākajās diennaktīs gaisa temperatūra Latvijā daudz nemainīsies - naktis būs nedaudz siltākas, bet dienas kļūs mazliet vēsākas. Savukārt nedēļas nogalē gaidāms karsts laiks, prognozē "Global Forecast System".

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Irākas ziemeļrietumu daļu kontrolējošā teroristu organizācija "Islāma valsts", izmantojot tās rīcībā esošo Ramādī pilsētas un citus mazākus dambjus, ievērojami ierobežojuši Eifratas upes ūdens plūsmu. Ūdens trūkums savukārt nosusinājis Irākas dienvidu reģionos esošos auglīgos purvājus, tajos dzīvojošos cilvēkus atstājot bez iztikas līdzekļiem, ziņo "Radio Brīvā Eiropa".

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: F64
Latviešu speciālists
Artūrs Irbe
neturpinās darbu Bufalo "
Sabres
" vārtsargu trenera amatā, pirmdien intervijā radiostacijai "WGR 550" atklājis Nacionālās Hokeja līgas (
NHL
) vienības jaunais galvenais treneris Dens Bilsmā.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Grieķijas
bankas būs slēgtas līdz 6. jūlijam, kas ir nākamā diena pēc referenduma par starptautisko kreditoru priekšlikumiem, un šajā periodā bankomātos varēs izņemt līdz 60 eiro dienā, pirmdien publicētā oficiālā dekrētā par kapitāla kontroli paziņojusi valdība.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki
, kas šogad notiek no 5. līdz 12. jūlijam, ir lielākie, nozīmīgākie un senākie skolu jaunatnes tautas mākslas kolektīvu svētki Latvijā, vienlaicīgi kalpojot par potenciālo dalībnieku sastāva veidotāju Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem.

Lasīt vairāk

Latvijas
Tieslietu ministrija
(TM) saņēmusi lūgumu no Lielbritānijā dzīvojošas Latvijas pilsones Elīnas Kurdjukovas, kurai britu sociālais dienesta atņēmis trīs mazgadīgus bērnus. Sieviete vēlas, lai lieta tiktu skatīta Latvijas jurisdikcijā un, protams, cer, ka viņai izdosies atgūt visus trīs bērnus, kas ir vecumā no trim līdz sešiem gadiem.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Aizvadītajās brīvdienās noslēdzās pasaules autosporta vēsturē pirmais elektriskās "Formula E" pasaules čempionāts, un pirmo čempiona titulu ieguva brazīlietis Nelsons Pikē juniors.

Lasīt vairāk

Valsts apmaksātus zobārstniecības pakalpojumus bērniem sniedz daudzas ārstniecības iestādes un bērnu vecāki var brīvi izvēlēties pakalpojuma saņemšanas vietu. Tomēr bieži vien ierastajā ārstniecības iestādē vai pie konkrēta ārsta ir garas gaidīšanas rindas, tāpēc ir svarīgi zināt, kur bērnam nepieciešamo palīdzību var saņemt ātrāk.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Antivīrusa programmatūras izstrādātājkompānija "Kaspersky Lab" atklājusi vēl vienu ļoti sarežģītu vīrusu, aiz kura radītājiem, visticamāk, stāv kāda Tuvo Austrumu valsts. Un šis vīruss tika atklāts nevis kaut kur, bet gan paša antivīrusu izstrādātājkompānijas datortīklā – hakeriem beidzot bija izdevies piekļūt savam vislielākajam ienaidniekam.

Lasīt vairāk

Foto: Vida Press
Atsaucoties cilvēku aicinājumam un pieaugošajai interesei no Latvijas viesu puses, izstāde "Titanic The Exhibition" būšot atvērta mēnesi ilgāk nekā plānots – līdz 3. augustam, informē tās organizatori.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!