Foto: AFP/Scanpix

ASV vēstniecība Latvijā sola skaidrot, kāpēc pērn Latvija nav saņēmusi nevienu atbildi uz tiesiskās palīdzības lūgumiem, portāls "Delfi" uzzināja vēstniecībā.

"Lūgumus, ko vienas valsts tiesa sūta otrai, ASV izskata Tieslietu departaments. Mēs pašlaik pētām Kalnmeiera kunga minēto situāciju, un drīzumā sazināsimies ar Ģenerālprokuratūru," portālam "Delfi" komentēja ASV vēstniecības Latvijā preses un kultūras atašeja Eimija Storova.

Viņa uzsvēra, ka Latvijai un ASV ir ilglaicīga veiksmīgas sadarbības vēsture. "No parakstītās deklarācijas un kopīgajām misijām NATO ietvaros līdz aizvien augošajai ekonomiskajai sadarbībai, Latvija un ASV ir stratēģiski partneri un draugi," veiksmīgo sadarbību raksturoja vēstniecībā.

Prokuratūrā portālam "Delfi" neatklāja, kāda iepriekš bijusi sadarbība ar ASV un, kā ir veicies ar atbilžu saņemšanu uz tiesiskās palīdzības lūgumiem citus gadus.

Prokuratūras pārstāve Aiga Šēnberga skaidroja, ka Latvijai ar ASV ir divpusējais līgums, kurā noteikts, ka Latvija neko sīkāk par sadarbību nevar atklāt. Prokuratūra arī neatklāja, kādās lietās ASV palīdzība lūgta.

Jau ziņots, ka trešdien ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, uzstājoties gada pārskata sanāksmē, sacīja, ka pērn prokuratūrai visneveiksmīgākā sadarbība starptautiskajā jomā bijusi ar ASV – šī valsts nav atbildējusi ne uz vienu Latvijas palīdzības lūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!