Foto: LETA

ASV vēstniecība Latvijā savus pilsoņus Latvijā brīdina par teroristiem, kas var vērsties pret viņiem un arī viņu bērniem, bet paziņojums nav saistīts ar ārkārtējiem apstākļiem un informācija ir vairāk vispārēja par kopējo situāciju Eiropā, ziņo "Latvijas Avīze".


ASV 7. maijā izplatītā paziņojumā brīdina, ka teroristi var lietot dažādas taktikas, tostarp uzbrukumus un nolaupīšanas, par mērķiem izvēloties skolas, slimnīcas, baznīcas, tūristu iecienītas vietas, transporta mezglus un citas vietas.

ASV vēstniecības Latvijā Preses un kultūras nodaļa laikrakstu informēja, ka paziņojums nav saistīts ar ārkārtas apstākļiem, bet vairāk esot ikdienas prakse – izplatīt ziņas, lai informētu ASV pilsoņus par drošības situāciju Eiropā. Arī laikraksta avoti Latvijas Ārlietu ministrijā uzsver, ka, visticamāk, šis ir standarta brīdinājums ASV pilsoņiem par kopējo situāciju Eiropā, tomēr, ja situācija būtu draudīgāka, ministriju īpašā vizītē būtu apmeklējis ASV vēstniecības pārstāvis.

Uzņēmējs un bijušais ASV militārais atašejs Latvijā Deivids Holahans "Latvijas Avīzei" uzsvēris, ka izplatītais paziņojums, ticami, veidots, ņemot vērā vispārējos Eiropā pastāvošos terorisma draudus, un paziņojums attiecināts uz Latviju kā Eiropas daļu.

Pirmdien izplatītais brīdinājums Holahanu kā ASV pilsoni nesatraucot, jo Latvija viņa ieskatā esot mierīga valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!