Foto: Shutterstock

ASV vēstniecība Rīgā pēdējā laikā saskārusies ar būtisku pieaugumu neimigrantu vīzu pieprasījumos no valstīm ārpus Latvijas, informēja vēstniecībā.

Rīgā izdoto vīzu saņēmēju pilsonību vēstniecībā nekomentēja, taču apliecināja, ka gan Krievijas valstspiederīgie, gan citu valstu iedzīvotāji var pieteikties vīzai jebkuras valsts ASV vēstniecībā vai konsulātā.

Šogad augustā Rīgā vēstniecība izsniedza 431 neimigrantu vīzu uz ASV, savukārt septembrī šis skaitlis pieauga līdz 628. Pieaugums vērojams arī Viļņā un Tallinā. Savukārt Krievijā izsniegto vīzu skaits septembrī būtiski sarucis, salīdzinot ar augustu.

Kā ziņots, Maskava jūlijā pieprasīja ASV samazināt diplomātisko personālu Krievijā par aptuveni 60% – līdz 455 cilvēkiem. Atbilstoši Maskavas toreizējam skaidrojumam tas bija pretsolis uz ASV jaunajām Krievijai noteiktajām sankcijām. Skaitlis 455 tika izvēlēts, lai atbilstu Krievijas diplomātu skaitam ASV, ieskaitot arī Krievijas diplomātus, kas strādā ANO birojā Ņujorkā.

Savukārt oktobra vidū Krievijas Ārlietu ministrija neizslēdza iespēju pieprasīt ASV samazināt savu diplomātu skaitu Krievijā līdz 300 cilvēkiem vai mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!