Amerikas Savienoto Valstu (ASV) viceprezidents Džo Baidens otrdien, 23. augustā, ieradīsies vizītē Latvijā un tiksies ar triju Baltijas valstu prezidentiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

ASV viceprezidentam paredzētas arī tikšanās ar Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS).

Viesojoties Rīgā, paredzēta arī viceprezidenta publiska uzruna Baltijas valstu iedzīvotājiem. To pulksten 17.00 video tiešraidē būs iespējams vērot arī portālā "Delfi".

Eiropas vizītes ietvaros no 22. līdz 25.augustam Dž. Baidens apmeklēs arī Turciju un Zviedriju.

Kā informē Rīgas domē, ASV viceprezidenta vizītes laikā pilsētā noteiks satiksmes ierobežojumus.

Ņemot vērā Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas norādījumus, tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme, izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm: no 23. augusta plkst. 6 līdz 24. augustam plkst. 9 Baznīcas ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai (izņemot iedzīvotājus, kas dzīvo slēgtajā ielas posmā), 23. augustā no plkst. 9.30 līdz 15.30 Pils laukuma un Muitas ielas krustojumā, Pils laukuma un Torņa ielas krustojumā (pie Latvijas Bankas) un Pils laukuma un Citadeles ielas krustojumā, kā arī 23. augustā no plkst. 16.30 līdz 18.30 Valguma ielas posmā no Akmeņu ielas līdz Uzvaras bulvārim un no 23. augusta plkst.5 līdz 24. augustam plkst. 9 Elizabetes ielas kreisās puses braukšanas joslas 70 metru garā posmā un virzienā no Baznīcas ielas uz Brīvības ielu.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju kustība viesu delegācijas pārvietošanās maršrutos un pie apmeklētajiem objektiem.

Nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai īslaicīgi slēgta gājēju kustība 23. augustā no plkst. 10 līdz 15.30 Pils laukumā, 23. augustā no plkst. 14 līdz 15.45 laukumā pie Brīvības pieminekļa.

Sabiedriskā transporta satiksme pie ārvalstu delegācijas pārstāvju apmeklētajiem objektiem tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

Jau no 22.augusta pievakares tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana (izņemot operatīvo transportu un transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm), kā arī nepieciešamības gadījumā atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu no plkst. 20 līdz 24. augustam plkst. 9 Elizabetes ielā (kreisajā pusē) posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Brīvības ielai, līdz 24. augustam plkst. 9 Baznīcas ielā (abās pusēs) posmā no Elizabetes ielas līdz Dzirnavu ielai, līdz 23. augustam plkst. 19 Elizabetes ielā (labajā pusē) posmā no Kalpaka bulvāra līdz Antonijas ielai.

no 22.augusta pievakares līdz 23. augustam plkst. 18 tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Noliktavas ielā (labajā pusē) posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Muitas ielai, līdz 23. augustam plkst. 16 Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra abās pusēs, posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Kaļķu ielai un Aspazijas bulvāra abās pusēs, posmā no Kaļķu ielas līdz Teātra ielai, kā arī līdz 23. augustam plkst. 15.30 11.novembra krastmalas labajā pusē, posmā no Poļu gātes līdz Muitas ielai, līdz plkst. 16 Pils laukumā un Pils ielas posmā no Poļu gātes līdz Pils laukumam, līdz plkst. 16 apstāties būs aizliegts Mazās pils ielas posmā no Daugavas gātes līdz Pils laukumam, bet līdz plkst. 18.30 Valguma ielas labajā pusē, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Akmeņu ielai.

Tiks kontrolēta un nepieciešamības gadījumā slēgta peldlīdzekļu satiksme 23. augustā no plkst. 13 līdz 15.45 Pilsētas kanāla posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz gājēju tiltiņam Bastejkalnā, no plkst. 6 līdz 19 un 24. augustā no plkst. 7 līdz plkst. 9 Daugavas akvatorija posmā no Dzelzceļa tilta līdz Vanšu tiltam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!